Ferie for Alle anno 2017 er nu et afsluttet kapitel. Vi har igen i år været på vintercampen og gået stande og haller tynde. Vi har i år haft fokus på nyheder indenfor udstyr og gadgets.

Billede1

En af de nyheder som vi fandt på dette års messe var SmartStrap. Mange vil sikkert sige, og hvad nyt er der så i det, det er jo bare et eleastik med et spænde? – SmartStrap er et fleksibelt elastikbånd, med et solidt klik spænde. Det som gør dette her unikt, er at det for det første er lavet i en god kvalitet, det vil sige at elastikken ikke bare bliver et stykke slatten elastik uden noget elasticitet i, efter man har brugt det første gang.


Den næste ting der gør SmartStrap unik, er at det kan forøges i længden, helt op til 6 meter – og skulle man have behov for mere, så sætter man bare flere sammen.

Mange vil sikkert sige at man bare kan bruge en almindelig blæksprutte som vi alle kender med en krog i begge ender – det er også rigtigt, men denne her er for det første noget kønnere, og ikke mindst, så ødelægger den heller ikke så meget, hvis den skulle springe eller på anden vis give slip. Dertil kommer at den kan justeres efter behov. Og så fås SmartStrap i 6 forskellige farver, så den kan passe sammen med de fleste ting.

Billede2Trille Andersen præsenterer her SmartStrap, og dens mange funktioner.

Skulle du syntes at Trille virker bekendt, så er det nok fordi du har fulgt med i Løvens Hule. Her har Trille nemlig været inde og præsentere sin SmartStrap.

Billede3Som det ses på denne roll up er mulighederne næsten uanede, det er kun fantasien der sætter grænser.

Vi testede faktisk den ene af dem vi købte, til fastgørelse af regnslaget på Karins el scooter, da det blæste kraftigt op om aftenen, den holdt fint, og den gjorde at regnslaget ikke lignede en spærreballon der kunne eksplodere når som helst.

Men mulighederne er mange, den kan f.eks. også bruges til at holde dugen fast på bordet, rundt om parasollen, om overtrækket til grillen og rund om håndklæderne på vej til stranden, oppakningen på rideturen osv.

Man kan se både farver, flere anvendelsesmuligheder og meget mere på SmartStraps hjemmeside her: http://www.smartstrap.dk/

Af andre nyheder fandt vi denne opvaskebalje. Nu er en opvaskebalje ikke lige det mest ophidsende objekt, men når nu man ikke har opvaskemaskinen med på ferie, så kan den være et nødvendigt onde. Denne her udmærker sig ved at der er bundventil i og den er foldbar.

Billede4Opvaskebalje med bundventil.

Det at der er bundventil i, kan gøre det noget lettere og tømme vandet ud, uden og kæmpe med at få den tømt. Da baljen fyldt med vand kan være tung, og vasken er måske også i en uhandig højde.
Baljen er samtidig foldbar, så den fylder ikke meget når den er klappet sammen.

Billede5Opvaskebaljen klappet sammen, den fylder ikke meget.

Opvaskebaljen så vi hos Ikast Camping og fritid.

Samme sted så vi anden lille ting, om det er smart eller ej, det vil vi lade være op til dig som læser og bedømme. Vi tænker at den kan være en hjælp til fx børn og ældre til at hælde op.

Billede6Hældetud med håndtag til 1½ og 2 liters flasker.

Hos rigtig mange af producenterne kan man se der er fokus på teltcamping, vægt og fylde. Hos Kampa så vi disse to ting – en elkedel i foldemodel, og en almindelig kedel også i foldemodel, så uanset om man har strøm eller ej, så er muligheden for at koge en kedel vand der.

Billede7Foldekedel til 230V, den fylder og vejer ikke meget.

Billede8Kedlen i ”folde udgave”

Hos Kampa så vi også et par andre ting, som for nogle vil være smarte og have med og for andre ikke, bedøm selv.

Billede9Toiletteltet, ikke en ny ide, Isabella har faktisk haft den for mange år siden, her taget op af Kampa i en lettere udgave.

Billede10Det private bruserum.

En ting der altid har været forbundet med camping er cykler. Disse fås stadig i mange forskellige udgaver, men nu ser man også flere og flere af disse anderledes modeller af den to-hjulede racer, nemlig – skal vi kalde det – el løbehjulet, de fås også i mange udgaver, og har faktisk en rækkevidde på både 20 og 30 km og visse af dem kan opnå hastigheder på op imod 30 – 40 km/t.
De vejer ikke meget, kan klappes sammen, og er dermed lette og transportere.

Billede11Denne lille sag kan klare op til 20 km, den er set hos DCT.

Hos teltproducenten Isabella, tænker man ikke kun på at campisterne skal have et godt telt, sidde godt osv. Nej her har man nu også lanceret en række lækre tøjprodukter, der alle er produceret med tanke for det behagelige og praktiske.

Billede12Hos Isabella kan man sy andet end bare lige et fortelt.

Hos stort set alle forhandlere er der et eller flere produkter, hvor man tænker på uafhængighed, det kan fx være uafhængighed af strøm fra kontakten, hvor man i stedet bliver forsynet med solceller. Disse er også i en rivende udvikling, og der kommer løbende nye modeller og forbedringer til.

Billede13Solceller er et gennemgående tema. Disse er i en rivende udvikling, både hvad angår design, ydelse osv.

Et andet tema som man har set vokse igennem de sidste år, er muligheden for camping, også selv om man er udstyret med en microbil, og dermed måske ikke har mulighed for at trække en campingvogn.
Disse teltet er baseret enten på at man sover/opholder sig oven på bilen eller ved siden af den. Disse telte har været fremme i mange år, men nok ikke særlig udbredte, men de ses mere og mere i forbindelse med små biler.

Billede14Tagtelt til en microbil.

Billede15Eksempler på modeller og deres brugsområder.

I diverse nye vogne må man nok erkende at det ikke ligefrem vrimler med nye verdensnyheder indenfor udstyr. Hos Kabe fandt vi dog en lille genistreg, hvem har ikke været ud og kigge på ny vogn, og det første bettemor snakker om, hvor skal kaffemaskinen og køkkenrullen være? – den ene af delene har Kabe her løst på en eksklusiv og praktisk måde.

Billede16Søjlen ved siden af køkkensektionen med plads til lidt af hvert.

Billede17Køkkenrulle holderen i nærbillede i søjlen.

I afdelingen for mere eller mindre upraktiske udstyrs ting, har vi fundet denne stegepande, godt nok skal vi være sunde og spise mindre, men jeg vil nu nødig lave en ommelet til hele familien på denne her.

Billede18Stegepande – nok i et format som ikke er til meget gavn, men ”sød” er den da.

Går man all in, så kan man få mange sjove og skæve ting…

Billede19Fuglehus

Billede20Retro sportstaske

Billede21Penalhus

Som vi tidligere har været inde på, så er det ikke de store verdensnyheder der præger Ferie For alle, men heldigvis så er Ferie For Alle også meget andet end bare telte, vogne og udstyr. Det er også en hel masse socialt samvær og gensyn med nye og gamle venner.

Hvis vi skal komme med en bedømmelse af de forskellige stande, så er det igen i år Isabella der løber med en klar 1. plads, selv om de måske ikke har en masse nyheder med, så formår de alligevel og få standen til at se lidt anderledes ud hvert år, og tænker lidt ud af boksen.

Billede22Isabellas stand – innovativ og altid med noget for øjet.

Men en ting er sikkert og vidst, vi kommer igen i 2018 og vi glæder os allerede.