Vi har flere gange snakket, om at det kunne være hyggeligt at holde jul i campingvognen, men med 4 børn og 2 hunde, så var de fysiske rammer måske lidt snævre, efter vores temperament, og derfor har vi altid fejret jul hjemme. Julen 2011/2012, var vi i den situation at vores børn ikke var hjemme juleaften, vi greb chancen og besluttede at holde jul i campingvognen. Det skal siges at vi lægger fast, og derfor er campingvognen sat op med vores universal 420, så de fysiske rammer var sat på forhånd. Men uanset, så er det jo bare og pakke og komme ud og prøve.

Da vi er vant til at campere om vinteren, så var der ikke de store overvejelser, den eneste forskel var at vi skulle have lidt anden mad med, end det vi typisk laver på camping, i hvert fald lige til juleaften. Men ud over det, så var der ikke langt fra tanke til handling.

Hånd på hjertet, det er nok det mest hyggelige vi nogensinde har prøvet. Campingvognen blev pyntet op med lidt nisser, en julestjerne i teltet, og så ellers masser af stearinlys, alt imens at sneen dalede stille ned, mere romantisk kan det næsten ikke blive.

  

Juletræet er der af gode grunde ikke den store plads til, så det måtte forblive ved et billede på væggen.  Men ellers holdt vi en juleaften som vi plejer. Anden blev grillet på weberen udenfor, mens resten af maden blev tilberedt inde i vognen. Anden måtte dog have lidt mere end den plejer, måske fordi det var bidende koldt.

Vi spiste i ro og mag, og nød hinandens selskab, pakkede vores gaver op og slappede i det hele taget af, selv om det måske lyder som en jul som den plejer, så var der noget over det, en indre ro, en anderledes ro. Da vi havde spist gik vi en lille tur, sneen der knirker under støvlerne, den frostklare luft, roen på campingpladsen og ikke mindst bare det ikke og være hjemme.

At holde jul på denne måde, det kan kun anbefales, det kan ikke forklares, det skal prøves. Hvis man tænker lidt over det, så er det ikke mere besværligt end at holde en juleaften hjemme, selvfølgelig har man måske ikke lige en ovn til rådighed og skal tænke i andre baner, men ellers er det ikke noget problem. Og så selvfølgelig, de fysiske rammer er lidt mindre, og børn har jo en forkærlighed for gerne og vil pakke alt ud, og gerne skal prøve det hele, men med lidt organisering så burde det også kunne arrangeres.

Det er sikkert og vidst at det er noget vi gør igen.