Svendborg Sund Camping 1

På nordspidsen af det naturskønne Tåsinge, finder man Svendborg Sund Camping, eller som nogen helt sikkert også kender den for, Vindebyøre Camping. indtil 2014 hed pladsen Vindebyøre Camping, men vil man findes på nettet, ja så er det nok ikke lige det bedste navn, så ejerne har taget konsekvensen, og ændet navnet. Navnet er ændret, men pladsen er den samme.

Når man ankommer til pladsen, så er det som om man kommer ned i et andet tempo, både de små snoede veje til pladsen, den sidste del af turen gennem lidt skov, med en fantastisk udsigt til Svendborg sund, med Svendborg i baggrunden, giver bare en anden ro.

Svendborg Sund Camping 2Vejen til pladsen går igennem den lille by Vindeby, og langs med vandet, her ses udsigten til Svendborg, over Svendborg sund og med "Skansen" i forgrunden.

 Svendborg Sund Camping 3Udsigten lige inden man drejer ind på pladsen område.

Svendborg Sund Camping 4Allén op til pladsens reception.

Store dele af Fyn og det Sydfynske Øhav er jo kendt for sin stråtækte idyl, og pladsen her skuffer bestemt ikke, og holder sig i fin stil til omgivelserne.

Svendborg Sund Camping 5Den lille toiletbygning ved receptionen, er helt i tråd med omgivelserne.

Selve receptionen er ligeledes helt i tråd med det øvrige, og ligger smukt på toppen af bakken, med en helt unik udsigt. Ud over reception er der også en lille butik, hvor du kan købe de mest almindelige dagligdags fornødenheder. Der kan ligeledes bestilles morgenbrød. Og når man nu er på Fyn... Så er Fynsk morgenmad en naturlig del, for dem som ikke er indviede i dette fænomen, så er det et smurt spansk rundstykke, med et stykke brunsviger imellem, brunsvigeren må gerne være godt fedtet ?. Og skal vi gå over i sprogundervisningen så hedder en brunsviger på Fynsk en "Brunner".

Svendborg Sund Camping 6

Fynsk morgenmad 1Fynsk morgenmad, MUMS :) - husk en ekstra serviet.

Selve pladsen er kuperet og meget idylisk. Som en følge af det kuperede terræn, så ligger parcellerne også forskudt og i terrasser. 

 Svendborg Sund Camping 7

Svendborg Sund Camping 8

Midt på pladsen er der også en lille sø, det giver en hygge og gør bare noget.

Svendborg Sund Camping 9

Campingpladsen byder også på både hytter og Glampingtelte. Hytterne er placeret i den ene ende af pladsen, og byder på forskellige størrelser og indretninger. Hytterne er meget velplejede og virker indbydende.

Svendborg Sund Camping 10

Svendborg Sund Camping 11

Som nævnt byder pladsen også på Glampingtelte, og her må man bare sige, det er helt ud over det sædvanlige. Der er virkelige gjort en dyd ud at at skabe de mest romantiske og hyggelige rammer. Teltene er i forskellige størrelser, og ligger med egne private terrasser og en helt unik udsigt, som man vidst aldrig bliver træt af.

Svendborg Sund Camping 12

Svendborg Sund Camping 13På toppen knejser det helt store Lotus Belle telt, bedre placering kan vidst ikke ønskes.

 På "toppen" af pladsen, er der udover plads til disse utroligt flotte Lotus Belle telte, også turistpladser, men den tilhørende helt unikke og flotte udsigt.

Svendborg Sund Camping 14

Er man på Svendborg Sund Camping, og vejret indbyder til strandliv eller en tur i bølgen blå, så er der fin mulighed for dette. Lige nedenfor pladsen, er der en fin strand og ganske fine muligheder for at få dyppet sig i bølgen blå.

Svendborg Sund Camping 15Lige nedenfor pladsen, finder man denne dejlige strand, med fine muligheder for en tur i bølgen blå.

Skulle man have lyst til at lave lidt andet end at drive og dase, så er muligheden for lidt aktiv ferie også en mulighed. Lige ved den dejlige badestrand, kan man stige på rundfarten M/S Helge, her ved pladsens anløbsbro. Skibet er et veteranskib, som giver dig mulighed for at opleve dele af det sydfynske fra søsiden, se mere på her på M/S Helges hjemmeside.

Svendborg Sund Camping 16

Slutligt skal det da også nævnes, at der på campingpladsen er en fold med dyr, herunder klappekaniner, som er til stor glæde og gavn for børn og andre.

Svendborg Sund Camping 28Kaninerne er til stor glæde for mange, også vores firbenede venner.

Området

Området omkring pladsen byder på mange ting. Selv om Vindeby er en mindre by, så er her næsten alt hvad man lige har brug for, og ikke mindst i gåafstand. her finder man både supermarked, bager og slagter. Og ikke mindst en skøn lystbådehavn.

Er man et kageøre som forfatteren her, er bageren et sandt slaraffenland ?, og lige overfor bageren finder man slagteren (slagterens hjemmelavede flæskesvær kan varmt anbefales).

Svendborg Sund Camping 17

Svendborg Sund Camping 18Lystbådehavnen ligger smukt ud i bugten, med Svendborg i baggrunden og ikke mindst Svendborgsund broen, som knejser flot over bugten.

Ud over disse ting, så byder byen også på nogle smukke gamle bygninger og gennemført Morten Korch idyl.

Svendborg Sund Camping 19

Svendborg Sund Camping 20

Og så skal denne søde postkasse da også lige med ?

Svendborg Sund Camping 21

Vil man lidt længere væk - max 10 min. i bil, kan man altid smutte en tur til Svendborg, som ud over at være en utrolig smuk by, med mange gamle flotte bygninger, også indeholder alt hvad man kan ønske sig.

Når man nu har været forbi bageren og slagteren en gang eller to for meget, ja så kan det jo blive nødvendigt med en lidt motion. Er man fx til kajak og den slags, så finder man lige udenfor pladsen Nicus Nature med udlejning af kajakker m.m.

Svendborg Sund Camping 22

Er man mere til gåture, så byder området på mange smukke steder, man kan fx fint gå til Troense, Valdemars Slot osv. 

Lige udenfor pladsen finder man fx også skillte til vandreruten "Øhavsstien", ruten går rundt i det Sydfynske Øhav og er totalt 220 km, stien kan man læse mere om her.

Svendborg Sund Camping 23

Når vi er på tur har vi fået en lille passion, nemig Geocaching, som går ud på og finde nogle skjulte "skatte", man vinder ikke noget, man får ikke noget for det, men ofte kommer man ud og finder nogle helt unikke steder, hvor man måske ikke normalt vil komme hen. Og selv om Karin er begrænset i sin bevægelse, så kan man stadig være med. Man må selvfølgelig selektere lidt i hvad der er muigt og hvad der ikke er muligt, men uanset hvad, så giver det nogle super oplevelser. Hver enkelt cache har en rating, som angiver hvor svær den er og finde men også en rating for hvor tilgængelig den er. Det er meget sjovt og vi nyder og opleve naturen på denne måde, og nej, det er ikke nødvendigt og bruge tusindvis af kroner på avanceret udstyr osv, vi bruger vores mobiltelefon til at finde disse caches med.

Vi brugte Øhavstien som udgangpunkt, og fik nogle super dejlige ture ud i naturen, med nogle små afstikkere for at finde et par caches ? 

Svendborg Sund Camping 24Dette søde lille "udhus" var pludselig på vores vej ud af øhavstien, det er da charmerende.

 Svendborg Sund Camping 25En del af trampestien øhavsstien.

Og pludselig en fin vejOg pludselig en fin vej

Svendborg Sund Camping 27Og pludselig kommer man ud af skoven, på vej mod en cache, og står i næste øjeblik i dette smukke spot, med Troense i baggrund, så selv om vejret er gråt og lidt trist, så kan man da kun blive glad i låget.

 Alt i alt kan vi kun anbefale denne skønne plet, både som udgangspunkt for køre/gåture, men også for en dejlig drive/dase ferie.

Link: Svendborg Sund Camping hvor man også kan bruge Asci så du kan få billigere overnatninger

Har du lyst til at prøve at geocaching, så kan du læse lidt om det her, og se hvor du kan hente en app, så du kan finde caches, du kan sagtens bruge din smartfone.