taetning combi camp utaet telt 0

På vores brugte Contry, har vi desværre haft et utæt telt. Eller rettere selve vognteltet. Vi har dog kunne læse at det ikke er helt enestående tilfælde, måske mere reglen end undtagelsen. Men det er der jo heldigvis råd for.

Vi har tidligere haft en Venzia fra 2005, den var der intet med, denne her er en Country fra 07. Det er jo ikke de store forskelle, ud over lidt større hjul og en lidt anderledes sengeramme. Men selve teltet sidder anderledes. For i hvert hjørne af vognteltet, bliver der nogle huller, der hvor lynlåsen starter og stopper indvendigt (den kanal som stangen går inde i). 

Som det første forsøgte vi og lade den stå ude, og få en masse regn, tørre osv, men det hjalp desværre ikke, der blev ved med at komme vand ind, især i hjørnerne, under disse fordybninger og lang med syningen. 

Fordybningerne er dem man kan se eksempel på, på billedet herunder.

taetning combi camp utaet telt 1

 taetning combi camp utaet telt 2

Vi har efterhånden en ret stor erfaring med både Acryl og Bomuldstelte, og da det jo er to meget forskellige produkter, ja så er tanken, at finde et imprægneringsmiddel, som er lavet til bomuldstelte, og ikke noget universalt. Samtidig, så ved vi at det er vigtigt, disse ting indeholder midler mod mug og skimmelsvamp væk. 

Søgningen ledte os til Ultramar, som er et Hollandsk produkt, lavet specifikt til bomuldstelte, og som har de ønskede virkemidler.

taetning combi camp utaet telt 3

Da det en dag var tørvejr, og teltet var helt tørt, blev det fejet godt og grundigt, både ude og inde, langs med syningen, og så fik det ellers en tur med Ultramar Canvas & Cotton protector, i en havesprøjte. 

Der blev brugt ca. ½ liter både ude og inde, og dagen efter var det atter tørt. Nu kunne vi kun vente på at regnen kom, så vi kunne få testet. Og med det danske klima, så kom den dagen efter, og vi kunne med stor fornøjelse konstatere at det nu er 100% tæt, også selv om fordybningerne står helt fulde af vand.

Det er kun syningen i vognteltets længde der har fået, da det udelukkende er her det har været utæt, resten af teltet er fint tæt.