lemvig camping sneglehuset thyboroen 1

Omkring Skt. Hans var der en forlænget weekend i sigte. Vi havde bestemt os for at tage en tur til Lemvig Camping, Både fordi vi havde et ærinde der, det kommer vi tilbage til, men også fordi vi skulle have testet vores Combi Camp, inden sommerferien. Der var trods alt lavet en del ting på den, så rart og få dette tjekket inden ferien.

Vi skulle have repareret et universaltelt, og i den forbindelse var vi blevet anbefalet Molliam i Lemvig, Vi kontaktede Molliam for at høre nærmere, og fik lavet en aftale. Da vi som nævnt havde nogle ekstra fridage omkring Skt. Hans, kunne det passe ind der. Og da Lemvig Strand camping ligger ganske tæt på, så var planen lagt.

Aftalen med Molliam var at vi skulle komme med teltet om onsdagen, og så kunne de gå igang, der skulle syes nye græskanter og fodstropper på, samt nye ringe til eleastikstropperne.

Vi havde hørt lidt omkring Molliam og deres historie. De er flygtet fra en gal diktators værk, Putins invasion af Ukraine. Familien som består af Mor (Victoria), far (Oleksandr) og 4 mindre børn. Var bosiddende i det østlige Ukranine, og dermed også i den del af landet, hvor krigen kom til først. Oleksandr har i mange år syet og ikke mindst også syet store telte m.m. Selv om disse ting måske nok er fjerne for os, så bliver det alligevel tæt på, når man står overfor et par mennesker, som har været det igennem, som de fleste frygter. Historien omkring Molliam kan ses på deres hjemmeside molliam.dk.

lemvig camping molliam universaltelt gaeskanter fodstropper 3

Vi var afsted i Combi Camp'en, og til denne er der et køresejl, fra Kibæk Presenning, det er syet af en meget kraftig presening, men desværre, så har de ikke - som man ser det på de originale køresejl - syet en lynlås i, bagpå, det gør at man skal have alle krogene af, for at kunne få sejlet løftet, hvis man fx bare skal i køkkenkassen, det er ikke særligt smart. Vi spurgte hos Molliam om de kunne klare denne lille opgave også. Og det kunne de.

Aftalen var, da vi afleverede telt og køresejl onsdag formiddag, at de bare skulle tage den med ro, vi skulle ikke hjem før søndag, men de vil sende en SMS når det var klart. Da det jo var en del alligevel der skulle laves på teltet, så var forundringen stor, da vi fik en SMS tordag lige over middag, at det hele var klart.

Ud fra det vi havde hørt, så var vi ikke et spor i tvivl, om at det kunne de sagtens klare. Og det kunne de, til UG kryds og slange!

Køresejlet havde fået sin lynlås, og som en lille ekstra ting, var der lavet et par ringe, og med en eleastikstrop igennem. Der var lige tænkt en ekstra tanke her, den gør nemlig, at skulle lynlåsen gå op, fx under kørsel, så vil sejlet alligevel blive holdt på plads. Virkelig flot arbejde.

lemvig camping molliam koerersejl combi camp

 Teltet var lige så flot arbejde, og som en glædelig overraskelse, så var der sat glatte græskanter på. Vi har for år tilbage testet et Walker telt, det kan du læse om her Walker Atrium 300, Del 1 - Opsætning - og på dette telt, var der glatte græskanter på, det gør bare rengøringen så meget lettere. Det vil være fantastisk hvis Isabella lavede dette som standard.

Ud over græskanter skulle der også sættes nye stropper og fodstropper på teltet, dette er lavet med samme omhyggelighed som det andet.

lemvig camping molliam universaltelt gaeskanter fodstropper 1

 Flere steder på teltet var der syet nye kantbånd på. Vel og mærke kantbånd som er væsentlig kraftigere end de oprindelige.

lemvig camping molliam universaltelt gaeskanter fodstropper 2

Ud fra det vi her har oplevet, så kan vi kun på det kraftigste anbefale Molliam, de er virkelig dygtige, og det er så flot et arbejde der er lavet. Molliam er meget fleksible, og man kan ofte lave aftale, at man aflevere fx teltet og går en tur i Lemvig by (som er en skøn by), mens teltet bliver repareret. Systuen ligger i tæt forbindelse med bymidten og havnen.

Vi skulle under opholdet være på Lemvig Strand Camping, det er en virkelig skøn plads, dejlig velordnet, lige ned til fjorden, og ikke mindst med masser af liv. Området Vinkelhage, hvor pladsen ligger, dækker ud over campingpladsen, også et større, offentlig tilgængeligt, rekreativt område, samt lystbådehavn, og et større feriecenter. 

lemvig camping vinkelhage 1

Vejen ind mod campingpladsen, som ligger til venstre, og her med feriecenteret til højre, lystbådehavnen efter feriecenteret, og lige ud, det store offentlige område med badestrand og parkering.lemvig camping vinkelhage 2

lemvig camping vinkelhage 4

Campingpladsen er med egen stor butik, her kan man få lidt af hvert, grundlaget for butikken er også god, da der ikke er anden butik i fx feriecenteret.

lemvig camping vinkelhage 6

lemvig camping vinkelhage 7

Selve pladsen er rigtig pæn og velholdt, det gælder også for facilietterne.

lemvig camping vinkelhage 8

lemvig camping vinkelhage 9

lemvig camping vinkelhage 10

Udsigten ud over fjorden er jo heller ikke og kimse af 😊

lemvig camping vinkelhage 11

Skulle man få lyst til en dukkert, så er der, på det offentlige område, lige udenfor pladsen, en super fin badestrand med egen badebro.

lemvig camping vinkelhage 12

Pladsen ligger i et rigtig dejligt område, og der er fint med kortere gåture i området. Afstanden til Lemvig by er ca. 2 km, og kan nås fx via cykel eller gåben. Der er ligeledes tæt til resten af vestkysten, og mange af de skønne steder som man finder der.

Ikke langt fra pladsen - små 20 km - ligger Thyborøn. Thyborøn er har mange attraktioner, en af dem er Sneglehuset. Historien om Sneglehuset er naturligvis et kapitel for sig selv, for hvem dælen finder på sådan noget. 

Det gjorde Alfred, han boede med sin famile på Rønland, men da Chiminova gjorde sit indtog omkring slut 40'erne, tog de konsekvensen og flyttede til adressen i Thyborøn. Konen var ikke ligefrem glad for flytningen, og Alfred lovede derfor sin kone at hun vil få noget helt unikt. Og det må man sige han holdt.

Alfed dekorerede huset med skaller og andet godt, over 25 år. En af de ting som man kan blive facineret over, er den ensartethed, som Alfred har formået og få sat det hele sammen på. 

Sneglehuset blev efterhånden kendt, og stille og roligt blev det en attraktion, hvor folk op igennem tiderne, har valfartet til, i både busser og biler. Selv det tidligere regentpar har besøgt huset.

Huset drives nu som museum, kiosk og andet, man kan se mere på deres hjemmeside Sneglehuset i Thyborøn - Et hus dekoreret med skaller, muslinger og konkylier

lemvig camping sneglehuset thyboroen 2

Indenfor, kan man få historien, se en lille video, som viser historien og ikke mindst se den enorme samling af forskellige ting. Vi vil lade billederne tale for sig selv.

lemvig camping sneglehuset thyboroen 3

lemvig camping sneglehuset thyboroen 4

lemvig camping sneglehuset thyboroen 6

lemvig camping sneglehuset thyboroen 7

lemvig camping sneglehuset thyboroen 8

lemvig camping sneglehuset thyboroen 9

lemvig camping sneglehuset thyboroen 10

lemvig camping sneglehuset thyboroen 11

lemvig camping sneglehuset thyboroen 12

lemvig camping sneglehuset thyboroen 13

lemvig camping sneglehuset thyboroen 14

lemvig camping sneglehuset thyboroen 15

lemvig camping sneglehuset thyboroen 16

lemvig camping sneglehuset thyboroen 17

lemvig camping sneglehuset thyboroen 18

lemvig camping sneglehuset thyboroen 18

lemvig camping sneglehuset thyboroen 20

lemvig camping sneglehuset thyboroen 22

lemvig camping sneglehuset thyboroen 23

Da vi kørte mod Thyborøn, så vi et sted hvor der stod Udsigtspunkt, vi blev enig om at den vej måtte vi lige tage når vi skulle retur. Som sagt som gjort. 

Udsigtspunktet viste sig og være det der hedder Hygum Bakke. 

lemvig camping hygum bakke udsigtspunkt 1

Heldigvis var der masser af information på stedet. For det er ikke bare et udsigtspunkt, men rummer også en masse historie. Historien omkring bakken, og hvad den har lagt græs til, igennem mange år, kan læses her Hygum Bakke | GeoparkVestjylland

Vi vil ikke gentage den meget informative hjemmeside, men give en forsmag, ved hjælp af billederne vi tog på bakketoppen. På selve stedet findes der også masser af information.

lemvig camping hygum bakke udsigtspunkt 2

lemvig camping hygum bakke udsigtspunkt 3

Udsigten mod nord, her ses Chiminova i baggrunden, bemærk de store møller, der virkelig store som i virklig virklig store.

lemvig camping hygum bakke udsigtspunkt 4

lemvig camping hygum bakke udsigtspunkt 7

lemvig camping hygum bakke udsigtspunkt 8

Skulle man være dårligt gående, så er der lavet en rampe, så man uden problemer kan komme op på toppen af bakken, dejligt man også tager den slags hensyn.

lemvig camping hygum bakke udsigtspunkt 9

Men det bedste.... Combi Camp'en var til fulde som vi huskede det, vi sov fantastisk, og de ting som vi har lavet fungerede bare perfekt. Så alt er godt og vi er klar til nye eventyr 😊😊

lemvig camping combi camp tur 1