Billede1
Hindsgavl halvøen ligger smukt lidt i udkanten af Middelfart. Og samme sted finder man også 2 smukt beliggende campingpladser, med en helt unik adgang til et væld af naturoplevelser.
Naturoplevelserne består af Naturparken Hindsgavl Dyrehave, hvor man kan spasere rundt mellem kron- og dådyr, samt flere forskellige andre arter af hjorte. Lige op af den gamle Lillebæltsbro finder man også Naturcenter Hindsgavl, som rummer naturlegeplads, picnicområde og masser af informationer omkring området. Sidste men ikke mindst, så er det også her at Bridgewalking starter.

Men ud over disse ting, så er der en helt fantastisk sti – Lillebæltsstien, som er ca. 10 km og går rundt i området, og ikke mindst, så er den handicapvenlig, så man kan fint komme rundt både med barnevogn, elscooter osv.
Vores ophold tog udgangspunkt i Hindsgavl Camping, som ligger lige bag naturcenteret, og har direkte udgang fra pladsen, og til naturcenteret. Lige på den anden side af vejen, kan man gå direkte ind i dyrehaven. Pladsen gør en del i dykkerturisme, da der er en del af den slags lige netop her. Hindsgavl Camping selv har en fyldestation til iltflasker.

Billede2Hindsgavl camping ligger meget centralt for udflugter og ture på halvøen, og dermed et godt udgangspunkt for udflugter.

Gals Klint Camping, ligger også meget smukt, og giver lige så god adgang til både dyrehave osv.
Er man mere til en primitiv overnatning, mere eller mindre i vandkanten, så kan området også tilbyde dette. Køre man ned af vejen ved Hindsgavl camping, kommer man lige ned til Lillebælt, og her ligger der en klynge sheltere, og mere unik og skøn udsigt skal man lede længe efter.

Billede3Så bliver beliggenheden vidst ikke meget bedre.

Lillebæltsstien går som sagt rundt på halvøen, store dele næsten i vandkanten. Stien bugter sig og har nogle stigninger, men er alligevel lavet, så næsten alle kan komme med. Stien er god fast og bred, så en ren fornøjelse. Naturen som stien bugter sig igennem er meget skiftende, og man kan helt gå bare og falde i staver over skønheden og ikke mindst roen.

Billede4Lillebæltsstien

Billede5Gode faste og bredde stier

Billede6Nogle steder, næsten i vandkanten

Billede7Lidt stigninger, men ikke værre end man sagtens kan komme frem.

Stien er afmærket, og der findes flere forskellige længder på stien. Flere steder kan man ligeledes finde foldere m.v fra Naturstyrelsen som viser stierne og længden på disse.
Dele af stien går inde i selve Hindsgavl Dyrehave, hvor man uhindret kan gå rundt mellem hjorte og krondyr. Her kan man ligeledes sagtens komme rundt med både barnevogn osv. Man må også gerne have Fido med, blot skal man huske og have denne i snor.

Billede8Flere steder er der adgangssluser til Dyrehaven, her er der igen tænkt på fx gangbesværede, barnevogne osv.

Når man færdes i Dyrehaven er der et fint stisystem, hvor man for alvor kan nyde naturen. Inde i Dyrehaven er der ligeledes lavet mulighed for picnic.

Billede9Picnic plet midt i dyrehaven.

Hovedattraktionen her er selvfølgelig dyrene. Dyrene færdes frit på det kæmpestore areal. Dyrene er vilde, men naturligvis vant til at der kommer mange mennesker og går igennem.

Billede10Her kan man komme meget tæt på de store flotte dyr.

Billede11Flotte dyr, der er imponerende rolige.

Billede12Her et af de mere sjældne syn, nemlig en helt hvid albino.

Dele af vejen rundt på halvøen går faktisk igennem indhegningen, og man kan køre turen i bil rundt, det er et smukt syn, som man dog får mest ud af, ved at tage den på gåben og nyde naturen.

Hindsgavl Naturcenter

Lige udenfor Hindsgavl Camping ligger Hindsgavl Naturcenter. Naturcentret indeholder flere forskellige ting, ikke blot informationer om området, men også en stor naturlegeplads, hvor der findes flere forskellige udfordringer for børn og barnlige sjæle.

Billede13Naturcenteret med naturlegeplads.

Billede14Naturlegepladsen er meget gennemført og flot lavet.

Billede15Fine muligheder for picnic i det fri.

På toppen af naturcenteret kan man frit gå op, og benytte kikkerten. En dag i klart vejr kan man se langt, og man kan ligeledes se ind dyrehaven osv.

Billede16Flot udsigt fra toppen af Naturcentret, her findes også en kikkert man gratis kan benytte.

Bridge Walking

En af de helt store attraktioner i området er naturligvis Bridge walking, som er blevet meget populært. Turen starter ved naturcentret. Og går via stisystem op til sydøstlige hjørne af Lillebæltsbroen. Turen kræver noget rent fysisk.

Billede17Her starter turen, her bliver man iført dragt, sele og får instrukser.

Billede18Bridge walking, tur over broen i 60m højde.

Skulle man fx ikke have fysikken til at deltage i Bridge Walking, har højdeskræk eller noget helt andet, ja så kan man jo tage ”discount” udgaven af Bridge Walking. Blot i 33 meters højde over havet. Den gamle Lillebæltsbro, har nemlig ud over jernbanespor og kørebane, også en fin gå/cykelsti, så man kan gå eller cykle over. Det er en smuk tur og også her med en god udsigt.

Billede19Fin gå/cykelsti over broen.
Billede20Flot udsigt fra broen.
Billede21Udsigten er flot, men hvis man går og kigger lidt på den imponerende konstruktion, og tænker på at den faktisk er bygget i 30’erne, og er sat sammen af mere end 2 millioner nitter.
Går man en tur over broen eller i skoven under broen, så prøv og lyt hvis der er et hold på Bridge Walking, lyden henleder lidt tankerne på nogle af filmene om Alcatraz.
Hvis man følger stien fra hvor Bridge walking starter og til under broen, kan man også her få et syn på det imponerende bygningsværk. Man tænker nok ikke så meget når man køre over broen, men når man kommer på gåben, så bliver indtrykket noget anderledes.

Billede22En gåtur under broen.

Skulle man få lyst til at gå lidt den anden vej, altså væk fra halvøen, så kan man gå ind under broen, og her følge lillebæltsstien. På den anden side af broen går stien langs med bæltet, og ender ved Kongebro Marina.

Billede23Kongebro Marina med udsigt til den gamle Lillebæltsbro.

Billede24Vender man sig lidt rundt ved marinaen, så ligger den nye Lillebæltsbro lige ret for.

Ved Kongebro Marina ligger der ligeledes Comwell Kongebrogaarden.
Det hele ligger meget tæt på Middelfart, og man kan sagtens gå videre fx fra Marinaen og videre til Middelfart centrum, hvilket man også kan gøre fra campingpladserne af.

Links:

Bridge Walking

Middelfart