Billede1

Vores sommerferie 2019, skulle i år gå til, i hvert fald, 2 forudbestemte pladser. Vi havde udset os en plads i Tyskland, ved kredshovedstaden Borken, i det vestlige Tyskland, 15 km fra den hollandske grænse. Og den anden plads var Chamavi Naturist ved den hollandske by Almere.

 

Da der jo som bekendt, er masser af vejarbejde ved Hamborg i disse år, besluttede vi og tage en lille afstikker, og køre via Itzehoe, og tage Elbe færgen over.
Mens vi holdt og ventede på færgen, kunne vi nyde synet, både af skibe og sjove køretøjer.

Billede2Det er ret store skibe som sejler igennem Elben
Billede3Den flotte vogn oppe foran, viste sig og være en skurvogn til nogle entreprenører, det må da være skurvogn på 1. klasse.
Billede4Når man ser sejlskibet bagved containerskibet, kan man se hvor stor det er i virkeligheden.
Billede5De små Elbefærger sejler i fast pendulfart, og fragter alt fra personer, til biler og andet gods.
Det viste sig dog, at de veje som vi kom ud på efterfølgende, var virkelig dårlige, så tror faktisk det havde være lige så godt og tage via Hamborg, men bagklog kan man altid være ?.

Sonnehof Marbeck FKK

Sonnenhof Marbeck fandt vi på nettet, og syntes den så tiltalende ud, og så lå den i en afstand fra noget andet som vi gerne vil besøge, men det kommer vi til.
Selve pladsen ligger utroligt skønt ude på landet, men alligevel tæt på byen. Borken som er kredshovedstad, ligger i en afstand på kun knap 3 km, så man kan fint gå derind. Borken er en ret stor by, med ca. 40.000 indbyggere. Byen er bla. Kendt for mange gamle bygninger.

I selve byen er der alt hvad man kan ønske sig, både af handlemuligheder og hygge.

Billede6Denne fine ”parasol” så vi i udkanten af Borken
Billede7Dette er bare typisk for Tyske byer, underligt og gense dem, det er mange år siden vi så dem i Danmark.

Billede8Selv i udkanten af byen ser man butikker og gadecafeer som denne.
Billede9Et af de mange flotte gamle huse i byen.
Billede10 Endnu en smuk bygning.
I midten af byen ligger den store katolske kirke St. Remigius, og den er virkelig stor. Den er samtidig meget flot og et imponerende bygningsværk.

Billede11St. Remigius kirken, når man står på gaden udenfor, kan man næsten ikke overskue og se hele bygningen, så stor er den.
Billede12Pladsen foran kirken
Billede13
Billede14En af de mange gadecafeer man ser overalt i byen.
Selve campingpladsen ligger som nævnt, udenfor byen Borken, i smukke landlige omgivelser. Pladsen er meget lig med andre Tyske foreningspladser. Højt til loftet, ikke et græsstrå der vender forkert, alt er strømlinet og ikke mindst, en fantastisk gæstfrihed.

Når man ankommer til pladsen, bliver man mødt af den majestætiske gitterport, her kan man ved hjælp af samtaleanlæg komme i kontakt med lejrchefen.

Billede15Den majestætiske indkørsel til Sonnenhof Marbeck
Billede16Så snart man er kommet igennem porten, mødes man af dette utroligt smukke hus, her findes sauna, værelser til udlejning m.m.
En næsten fast institution på de tyske pladser hvor der ikke er adgang til sø eller hav, er swimmingpoolen. Og Sonnenhof Marbeck er ikke nogen undtagelse.

Billede17En stor og lækker swimmingpool.
Billede17a
Pladsen har ikke en egentlig reception, men istedet et meget gammel mobilehome, som er klodset op, og udgør kiosk, restaurant m.m.
Men selv om det er gammelt, så er alt skinnede rent, og alt er som det skal være. Foran det gamle mobilehome, er den store overdækket terrasse bygget op, og igen, er der ikke noget som vender forkert, og der er skinnede rent.

På terrassen, kan man nyde maden som kan købes i restauranten, eller blot sidde og nyde livet.

Køber man sin mad her, bliver man ikke skuffet, det er virkelig godt og portionerne er så selv en sulten mand bliver mæt. Og alt er til en rimelig pris, fx gav vi for dagens ret 5€.

Billede18Skøn terrasse, som bliver flittigt brugt.
Pladsen er bilfri, og der er ikke veje som man ofte ser, men derimod stier. På pladsen her, var der ligeledes en del små afvandingsgrøfter og vandløb, hvilket gav et helt unikt miljø, som sjældent er set.

Billede19De små grøfter som giver et helt unikt miljø på pladsen.
Billede20
Billede21
På pladsen var der også et lidt større vandløb, som var beboet af Karper, disse var vidst det tætteste man kommer på tamme fisk, de var så vant til at, der blev smidt brød m.m ud til dem. Så hvis man blot gik forbi, og de kunne mærke vibrationerne i vandet, så var de der med det samme.

Tyske pladser har en helt specielt sjæl, og man kan lide det eller ej, nogle steder er det bare for meget, og andre gang – som på pladsen her, så var det hele bare så veltrimmet, og lige tilpas, så man bare følte sig hjemme og godt tilpas, fra første minut.

Billede22
Billede23
Billede24
Billede25
Billede26Kunst ved pladsens udekøkken ?
Under vores ophold, fik vi en anden oplevelse – vi sad og hyggede os under shadowen, da vi kunne høre noget som mest af alt mindre om en større brand, og når man nu er omgivet af skov, og temperaturen siger 38 grader, så bliver man selvfølgelig lidt opmærksom.

Det var dog ikke noget farligt, men derimod et imponerende skue, da 3 luftballoner pludselig kom til syne lige over trætoppene, og stille gled hen over pladsen. Et virkelig flot skue.

Billede27
Billede28
Der er helt sikkert mere og se i dette område, vi nåede dog ikke og se så meget, da den periode vi var på pladsen, var midt i en hedebølge, så temperaturen lå mellem 34 og 39 grader, hvilket ikke lige er den optimale temperatur til en masse aktivitet.

Som tidligere nævnt var der dog en ting i nærheden, som vi bare måtte opleve, og det er Obelink. For de som ikke kender det, så er Obelink en Hollandsk virksomhed, beliggende i byen Winterswijk, ca. 30 km fra campingpladsen.

Obelink - Campisternes Ikea

Obelink er campisternes Ikea – her kan du købe alt fra den mindste dippedut til en vandhane til en ny autocamper eller campingvogn. Hele herligheden er fordelt på 72.500 m2 i 3 etager. Og her er virkelig alt – skal du på dykkerferie i syden, så kan du købe alt her – det samme gælder hvis du skal på en polar ekspedition til Himalaya.

Bliver du sulten af alle indkøbene, så er det ikke noget problem, her er naturligvis og restaurant, og er Fido med, ikke noget problem, kæledyr er naturligvis velkommen, disse har for øvrigt også deres eget afsnit i dette mekka.

Billede29
Billede30
Billede31
Billede32
Billede33
Billede34
Billede35
Billede36
Chamavi Naturist, Almere - Holland

Den anden plads som vi havde udset os til denne sommerferie, var Chamavi Naturist, som ligger lige uden for storbyen Almere. 

Byen ligger i provincen Flevoland, og kun ca. 30 km fra centrum af Amsterdam.

Almere ligger på nordsiden af fjorden IJmeer, og er en af de yngste byer i Holland. Byen blev til ved at inddæmme et større landområde. Byen er så ung som 1976 hvor det første hus blev færdig, og først i 1984 blev byen en selvstændig kommune.

Byen huser i dag omkring 200.000 indbyggere, men har som mål at huse op imod 350.000 indbyggere i 2030.

Billede37Byen ligger smukt op af fjorden Ijmeer, og længere inde mod land, skifter fjorden over, til at hedde Gooimeer.

Billede38Disse eksklusive komplekser ligger nærmest helt ud over floden.
Billede39Livlig trafik på på fjorden.
Området udenfor Almere som campingpladsen ligger i, kaldes Cirkelbos, og bliver i dag brugt til lidt landbrugsområde, men hovedsageligt som rekreativt område. Området er smukt og med en meget afvekslende natur og fauna.

Billede40At området er inddæmmet ses tydeligt når man står bag ved diget
Billede41Afvekslende natur
Billede42Fra toppen af diget er der både egentlig vej og dobbeltrettet cykelsti, og ikke mindst, en fantastisk udsigt både ind mod byen, men også modsat retning.
Den rekreative del, fylder meget, især cykelstierne er der i store mængder af – Vi talte med en lokal, for fortalte at den nyeste statistik for området, kunne fortælle at der er 3½ cykel for hver indbygger. Så ikke nogen tvivl om at cyklen fylder meget i området.

Billede43En af de utallige cykelstier.
Billede44Mange steder finder man plancher som viser de mange forskellige stier og ruter rundet i området.
Historien for området fylder naturligvis også en del. Ikke langt fra campingpladsen finder man dette lille ”bjerg”.

Billede45”Bjerget”

Billede46På planchen ved foden, kan man læse om formålet med det lille bjerg.

Billede47På vejen op ad den snoede sti, kan man med jævne mellemrum aflæse hvor højt man er over havets overflade – det skal siges at den første siger -3, altså 3 meter under havets overflade.
Billede48Toppen
Billede49Der er en rigtig fin udsigt fra toppen.
Billede50På toppen finder man også denne plade, som viser området.
Turen til toppen – og i og med – at man kunne aflæse hvor højt man kom op, gav virkelige en fornemmelse af hvordan man har inddæmmet området, og ikke mindst, også hvorfor at digerne er så høje som de nu er.

Store dele af Holland er jo under havets overflade, men det er jo ikke noget man, som sådan tænker over, men bjerget, gav et godt indblik i hvordan det forholder sig i virkeligheden.
De mange stier rundt i området er utroligt skønne og gå på, og den afvekslende natur er dejlig. Rundt omkring finder man små informationer om området.

Billede51Henvisning til det som skulle være området ældste træ.
Billede52Skiltet for foden af træet, fortæller også tydeligt at området er ungt.
Billede53Områdets ældste træ.
Selve campingpladsen ligger lige så naturskønt som resten af området. Eneste ting der indikere pladsen er faktisk den massive port og skiltet udenfor.

Billede54Indgangen til campingpladsen.
Når man ankommer til pladsen, er der et fint samtaleanlæg, som man blot trykker på, og systemet ringer op til lejrchefen. Et ganske smart system, som også fungere fint.
Selve pladsen er skøn, alt er velordnet, rent og pænt. Pladsen er bilfri, men i modsætning til mange andre bilfrie pladser, så parkere man her, inde bag porten.

Billede55Inde bag porten, kan man køre ligeud til den store P plads, og når man ankommer eller skal afrejse, skal man igennem porten receptionen, denne kan kun låses op af lejrchefen.

Billede56Den lille reception.
Pladsen er stor, og med lange fine veje, hvor der er små lommer på begge sider. Vi har ikke kunnet se nogle steder hvor mange parceller pladsen råder over, men et forsigtigt gæt vil være omkring 300. Så ikke nogen lille plads.

Billede57Fine veje rundt på pladsen, langs med alle vejene var der frugttræer af mange forskellige arter, alt til fri afbenyttelse.

Billede58Hver lomme har sit eget navn.
Billede59På luftfotoet kan man få en ide over hvor stor pladsen er.
Billede60Huset og den store plæne foran, er rammen om både sociale sammenkomster, men også et yndet mål for mange til blot og solbade, eller tage en dukkert i swimmingpoolen.
Billede61Legepladsen
Selv om en af europas travle lufthavne, Schiphol Airport ligger kun knap 35 km i luftlinje, fra pladsen, så er det ikke noget man mærker meget til.
Der kommer naturligvis fly ind over, men det er meget begrænset hvad man hører dem. Så det er absolut ikke noget som skal afholde en fra at besøge denne dejlige plads.

Billede62Fly over pladsen.

Når man læser om Almere, så er Almere market noget af det som ofte bliver nævnt, det er et gigantisk marked med friske grøntsager m.v. Markedet afholdes hver onsdag og lørdag. Vi tog en tur ind til Almere for at opleve dette, men fandt det aldrig. Vi fandt dog senere ud af hvorfor – Byen Almere er ikke lige den mindste by. Som i mange andre byer er der små bydele, og Almere er ikke nogen undtagelse, så skal man finde markedet, så skal man gå efter Almere Haven, altså havneområdet, i den sydlige del af byen. Vi var i centrum af byen.