Montering af LED hyggebelysning

Vi har eftermonteret lidt LED hyggebelysning i vores Kabe, vi har brugt en selvklæbende LED strip, med til denne er der trådløs fjernbetjening til lysdæmpning, det giver et dejligt lys.

Lysdæmper og fjernbetjening ses på billedet her til højre.

Til højre nederst ses selve LED "slangen", den giver mulighed for at klippe den til i længde for hver 3. ledpære, og man kan også sætte flere sammen, alle vi har brugt er af type Warm White, eller varm hvid på almindelig dansk.

Lidt teknisk:

LED slangen er 12V DC, og har et forbrug på ca. 1,5W pr. meter, output'et på lysdæmperen er 25W, så du kan faktisk koble temlig meget til den samme lysdæmper. LED slangen kan naturligvis også fås i multicolor, og med fjernbetjening. Hvis du ikke har 12V i vognen kan du, naturligvis også få en omformer.


Da vi har 12V i hele vognen, så er alt lavet i 12V, og derfor har det ikke været nødvendigt med nogen omformer fra 230V AC til 12V DC.

Lysdæmperen til køkken/siddegruppe, er gemt væk inde i overskabet, over radioen, der er fint plads til den, målene på den er 87mm lang, 55mm bred og 34mm høj.
Samtidig så er 12V til forsyningen af slangen hentet i samme overskab, så ledningslængden minimeres.

Lysdæmperen i soveafdelingen er placeret op under baldakin listen, ved fodenden af sengen, den kan anes på det nederste billed til venstre.

  

Her ses LED belysningen i rundsiddegruppen, LED strip'en er her gemt væk bag ved overskabene, i vores vogn er overskabene rykket ca. 25mm ud fra væggen, af hensyn til cirkulation (vinteroptimering). Det er naturligvis ikke alle vogne hvor man kan gøre dette, men alternativt kunne man skrue en tynd liste op, under skabet, for at skjule LED strip'en.

  

Her ses hvorledes LED strip'en er monteret i køkkensektionen, den ene er lagt ovenpå lysbaldakinen og den anden er monteret under "udhænget" på køkkenbordspladen, sidstnævnte har givet en sidegevinst, der er nemlig nu ikke nogen undskyldning for ikke og kunne se hvad der er i skufferne :o)).

 

De sidste billeder her, er fra soveafdelingen, LED slangen er her monteret under overskabene, hvor der sidder en lodret liste, hvor slangen kan sidde bag på.
LED slangen i soveafdelingen køre på en seperat lysdæmper, således at vi kan have "hyggelys" hver sit sted.

Det er ikke altid nemt og få nogle gode billeder der illustrere godt nok, hvordan lyset ser ud i virkeligheden, men vi har forsøgt og tage lidt ekstra billeder, det er dem du kan se herunder.

IMAG0373 IMAG0374 IMAG0375

img 2057 img 2059 img 2068