Vi har lige skiftet campingvogn og i den forbindelse skulle den selvfølgelig gøres ren, inden alle vores ting fra den ”gamle” vogn skulle over i. Alle skabe og overflader blev vasket ned, og så var det gardinernes tur.

Vask rens artikel 110315 01

Siddegruppen hvor hyndene blev renset og gardiner vasket.

Ikke fordi gardiner eller hynder lugtede eller var vildt beskidt, men synes de skulle have en opfriskning inden vi skulle tage den nye vogn i brug.

 

Vask rens artikel 110315 02

De nyvaskede gardiner

Det var klaret nemt, gardinerne røg en tur i vaskemaskinen på 30 grader og 600 omdrejninger. Efter vask blev de strukket og trukket lidt, og så hængt op på tørrestativet. Da de var tørre, var de så fine glatte, at en strygning var unødvendig.

De var nu friske og velduftende. De kunne måske godt have tålt højre temperature, men det turde vi ikke, og i vores vaskemaskine var det også rigtig fint med den temperatur.

Nu var det tiden til de skulle monteres igen, at sætte dem på skinnen var ikke noget problem, det sværeste var at få den lille dims som sidder og låser gardinskinnen på igen. Men ved at stikke en lille skruetrækker ind i ringen, så kunne den drejes rund og sidder derved fast, så gardinet ikke glider af.

Vask rens artikel 110315 03

Billede af den lille dims, som stopper gardinet i at glide af skinnen.

Hynderne ville vi også rigtig gerne have frisket op. Havde læst på nettet at nogen havde pillet stoffet af selve skumgummiet og vasket stoffet i maskinen, men det turde vi ikke. Da vi var bange for at det ville krympe, og tror nu også det ville være rigtig svært at få det på igen.

Vi ringede derfor til vores lokale renseri, og spurgte om de kunne rense dem hele som de var. Men det kunne de ikke, men foreslog i stedet at bruge en møbel/tæpperenser, det brugte de selv til deres campingvogn.

Ok – ja hvis de selv gjorde det, turde vi også. Så Lars tog ned og hentede apparatet og sæben, og i gang vi gik.

Vask rens artikel 110315 04

Sæben som skulle bruges til rensningen af hynderne.

Vand og sæbe i det ene rum, og så var det bare at gå i gang.

Vask rens artikel 110315 05

Så renses der hynder.

Vask rens artikel 110315 06

Som det kan ses på vandet var det tiltrængt (beklager billedkvaliteten) 

Efterfølgende blev sat til tørre i vores udestue, men inden vi gik i seng, kom de ind i stuen og ligge, så de kunne tørre i varmen natten over.
Dagen efter var de tørre og fine, hold op det kunne ses de havde fået en tur.

Vask rens artikel 110315 07

 De fylder en del på spisebordet, men de er blevet så flotte og velduftende.

Og så var det bare at få dem lagt på plads i campingvognen igen.
Selve det at rense dem havde taget os ca. ½ time og kostet i alt med sæbe og maskine 270 kr.

Der er dog til mange gange i sæben, da der ikke engang er brugt en fjerdedel af flasken.