Billede1

På vintertelte og deltelte, sidder teltet kun fast i teltskinnen i taget, mens siderne bliver presset ind mod campingvognens side, af nogle kraftige puder, og en lodretstående stang.

På mange vogne, er der i dag en vandret skinne ca. 2/3 oppe på vognen, og det kan give lidt udfordringer, i forhold til at og få puderne til at slutte tæt ind mod vognen.

Billede2 Ved markeringerne kan man se henholdsvis skinne til skørt og skinnen 2/3 oppe på vognen.

På vores vogn, betyder det, at puderne mangler ca. 1,2 cm i og kan slutte tæt, og det betyder igen at det kan regne ind, hvilket vi helst vil undgå.

Billede3Her ses det tydeligt at man ikke kan få puden helt ind

Skinnen til skørtet kan ikke undværes (den kunne måske gøres mindre, eller placeres anderledes, men det er jo op til campingvognsproducenterne). Den anden skinne er på mange vogne, og igen noget som det enkelte vognmærke bestemmer om den skal på eller ej. Fortelt producenterne har naturligvis ikke meget og skulle have sagt, og har ikke de store muligheder for at tilpasse puderne til de mange forskellige vogne, så derfor må vi campister jo af og til være opfindsomme.

Vi tog derfor noget foam (lidt a la det mange bruger under deres gulvtæpper i forteltet), skar nogle strimler a 6 cm i bredden, der passede i længde mellem de to skinner, og den øverste skinne og loftet. Til sidste pakkede vi dem ind i Vita wrap for ikke og ridse campingvognen.

Billede4Foam som er brugt til ”tætningspuden”.

For at kunne montere det lettest muligt, løsnede vi den lodrette stang, og lagde vores tætningspude ind i mellem campingvognen og puden på teltet, og pressede stangen ind på plads igen, og vupti så blev der tæt.

Billede5Her ses tætningspuden på plads

Billede6Tætningspuden mellem den øverste skinne og taget.

Det primære formål var selvfølgelig og forhindre slagregn og vinden i at komme ind, men samtidig var det selvfølgelig også vigtigt, at løsningen ikke vejer for meget, var let og opbevare og ikke mindst at den ikke skader hverken telt eller campingvognen.