Fra og med Windows Vista blev en ny sikkerhedsfeature introduceret, User Account Control styre infrastrukturen i Vista, Windows 7 og i visse server udgaver.
Ideen er ganske udmærket men for den almindelige bruger kan det være ganske irriterende med den konstante pop up, og man skal give tilladelse til dit og dat. Øverste billed til højre ses prompten der popper op, hvis dit operativsystem er Dansk vil denne også være på Dansk.

Ved at bruge dette lille program har du mulighed for at helt lukke servicen ned, dette er dog ikke tilrådeligt, dernæst har du

mulighed for at undertrykke pop uppen, hvilken er den mest hensigtsmæssige indstilling, og endeligt så har du muligheden for at slå UAC til i "normal" stand.
Nederste billed til højre herfor viser menuen i dette geniale lille program.

Du kan finde programmet ved at søge på tweak uac, dette program kan bruge til både Windows Vista og Windows 7, både 32 og 64 bit versioner.

FAQ:

Hvorfor rapportere Vista at UAC i disablet, efter jeg har sat UAC i "Quiet mode"?
Dette skyldes måden som Microsoft har designet Visat på, når UAC bliver sat i quiet mode, så bliver programmet fejlagtigt rapporteret som værende slået fra.
Du kan teste om UAC er slået til, prøv at slå Internet Explorer til i "Protected mode" (beskyttet tilstand), denne tilstand kan kun slåes til, hvis UAC er slået til.

For at fjerne det røde skjold skal du gøre følgende:
Højre klik på ikonet og vælg "åben sikkerhedscentret" fra menuen, når sikkerhedscentret er åbnet klik da på linket "Ændre den måde som sikkerhedscentret advare mig på" i det venstre panel, vælg her en af "Advar mig ikke" mulighederne.

Alternativt kan du ved at ændre følgende i registreringsdatabasen gøre det samme (ændring af databasen er på eget ansvar):

Du skal tilføje følgende nøgle i reg. databasen:
Key: HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Security Center
Type: DWORD
Name: UacDisableNotify
Value: 1


Hvis du har klikket dig frem til en mappe dybt inde i hirakiet, og gerne vil have en dosprompt, så er her et lille trick til, hvordan du slipper for at skulle taste dig frem til mappen i en dosprompt.

Hvis du eksempelvis står i mappen i windows stifinder, så hold Shift nede, og klik på højre musetast, så kommer menuen frem som vist på billede og ved at klikke "Åben kommandovindue her" får man dosprompten i den aktuelle mappe.