Billede1

Her er så afløseren for vores Kabe Royal 560 XL KS. Vognen her er så også noget nyere, nemlig en Kabe Royal 560 LXL KS årgang 2012. Vognen er med en lidt speciel indretning, nemlig med vinkelkøkken og vinkel siddegruppe. 

Udvendigt er denne årgang også lidt anderledes, nemlig med den bredde grå stribe, som kun findes på ganske få årgange. Nogle kan lide det, andre ikke. Vi syntes det giver en rigtig flot vogn.

Billede2Den grå stribe som kendetegner et par specifikke årgange.

Vognen er som andre Royal modeller, spækket med udstyr, denne vogn er der ud over også forsynet med en del ekstraudstyr. Af udvendigt udstyr er der eftermonteret en Truma XT mover, dette kraftværk er virkelig noget der kan flytte sig. Vores indkørsel er stejl og ikke det letteste for en mover. Men XT'en flytter de 1900 kg uden og så meget som brumme lidt ekstra. Det er impornerende.

Af andet udvendigt udstyr kan nævnes Kabes IDC. IDC står for Intelligent Driving Control, som er et avanceret system, som hjælper med at holde campingvognen på ret køl hvis den kommer i slinger. Systemer er lig med det som mange kender som ATC.

Vognen er ligeledes udstyret med byvandstilslutning og udvendig bruser.

En anden ting som kendetegner disse årgange, er døren, her har man nemlig udvidet døren med 5 cm, samtidig er myggenetsdør indvendig integreret i dørrammen. Vinduet i døren er dog ikke standard, men et tilvalg.

En af de ting som vi er faldet for ved denne model, er køkken og siddegruppe, begge dele er lidt specielle, i forhold til traditionelle campingvogne. Både køkken og siddegruppe er nemlig i vinkelform. vi har gået og kigget på denne indretning et stykke tid, og kunne ikke helt finde ud af om det var noget, men nu stod vognen der, et kig og vi var solgte.

Siddegruppen er placeret i forenden af vognen, og har en dejlig stor L formet sofa, et søjlebord og en skænk. Hele udformningen gør at man let og ubesværet kan komme ind og ud af siddegruppen. Og ikke mindst så gør det meget fleksible bord, at man uden problemer kan skubbe dette frem og tilbage samt dreje det. Det er virkelig genialt.

Billede3

Billede3Søjlebordet som godt nok er skruet fast i gulvet, men kan skubbes både den ene og den anden vej og samtidig drejes.

I en almindelig rundsiddegruppe har man rigtig meget opbevaringsplads i rundsiddegruppen, det skulle man måske tro at man vil miste her, men det er ikke tilfældet, under den ene af bænkene er skiboksen, og i den anden er der bare rigtig meget plads, og så giver skænken langs med vinduet også en god opbevaringsplads.

Køkkensektionen er som sagt lavet i vinkel. En af de ting som man ofte fokusere på er bordplads, der skal jo lige være lidt, især hvis man bruger vognen om vinteren osv. så er det rart med lidt plads der. Bordpladsen ser ikke ud af så meget, men det snyder, for der er meget bordplads.

Billede5

Udformningen af køkkenet giver også en ret god skabsplads. Eneste anke er hjørneskabet, der dælme langt ind i det bagerste hjørne. Ellers er køkkenet udstyret med de normale ting som høre hjemme i Royalerne, nemlig fuld komfur med 4 blus, ovn og grill, Emhætte og en super god belysning over bordet. Køleskabet i disse modeller er ligeledes de store 190l med seperat fryser, køleskabet er samtidig termostatstyret, hvilket giver en væsentlig bedre økonomi, da det ikke bare køre konstant.

Billede6

Ud over dette er der naturligvis soveafdeling og toilet med mulighed for brus.

billede7

billede8

En af de ting som vi altid har været glade for, er inddirekte lys, som ud over at give en god belysning, også giver en god stemning, og et behageligt hyggelys. Og det er der rigtig meget monteret af i denne vogn. Over overskabene er der en lysslange, som findes i både siddegruppe og over sengen, begge dele kan tændes og slukkes individuelt.

Billede9Inddirekte lys over overskabe, her i sengeafdelingen.

 Billede10Inddirekte lys monteret i gardinstængerne, dette er også i soveafdelingen og kan også her tændes og slukkes uafhængigt af hinanden.

Vognen har også standard belysning i form lampetter ved hjørner, loftlamper osv. Men en rigtig smart detalje, som ikke bare giver et hyggeligt lys, men også et praktisk lys, er lyset, som man her har integreret i en slidse op under bordpladens udhæng. Lyset her giver et super godt lys ind i skabene når man åbner disse.

Billede11

 Et andet lys, som også er meget praktisk - og igen kombineret med hygge og varme, er lyset bag pladen, som udgør "vægpladen" bag komfur og køkkenbord.

Billede12

Ud over alle disse detaljer er vognen udstyret med Alde Compact 3010 med 4 strenget AGS II Pro varme. Dette varmesystem er en videreudvikling af det oprindelige varmesystem som Kabe har kørt med i mange år. Dette er udvidet med 2 strenge til i alt 4, som giver en bedre varmefordeling i gulvet. Og ikke mindst, så kan gulvvarme og radiatorerne på væggene styres seperat. 

Af de mere skjulte standardudstyrs ting, kan nævnes amperervagt, som gør at man kan justere hvor meget landstrøm der er tilgængelig, og vognen tilpasser derfor selv, hvordan fx varmen køre, så den ikke springer sikringerne hvis du pludselig tænder andet udstyr.

Fyret er ligeledes standard udstyret med både 1, 2 og 3KW elpatron i fyret.

Billede13ALDE 3010 med AGS II Pro - varmesystemet i vognen.

Af andet standardudstyr er der dobbeltrettet antennesystem, som gør at man kan sætte sit TV til flere steder i vognen, og enten bruge den almindelige antenne på vognen eller blot med en knap skifte over, og bruge et eksternt antennesignal udefra. Multimedia anlæg med 4 højtalere og subwoofer er ligeledes også integreret i vognen.

Stort set alt i vognen er fabrikslavet til at man kan klare sig på gas og batteri. Batteriet er her et 115Amp marinebatteri, og en 25A CTEK MXS25 lader.

I det forreste maskinrum, er vognen blevet udstyret med Truma Duo Control, som både giver en super god komfort, ved selv og skifte over ved tom flaske, men gør også at vognen forsynes med et stabilt drifttryk. Der er ligeledes monteret gasfiltre, således urenheder holdes ude af vognens udstyr. Dette kan du læse mere om her Truma Gasfilter - en sikkerhed for driften - en rigtig dejligt detalje i gaskassen - her er der monteret gasudtag til fx grillen, så behøver man ikke løfte flasker ud og ind, men blot køre på systemet som det er.