Går du også og drømmer om at få nye rullegardiner og fluenet for dine vinduer i campingvognen? - projektet er ikke svært og det kan klares af alle med lidt fingersnilde.

Billede2Det gamle mørklægningsgardin i vognen.

I vores lille Sprite, er der allerede mørklægningsgardiner, men desværre ikke fluenet. I selve kassetten er der faktisk plads til fluenet, men vi har ikke kunnet finde dem løse nogen steder. Beslutningen blev derfor og skifte dem helt, vi har valgt Rastrollo 3000 fra Dometic, som både er praktiske men også i et pænt design.

Billede10Kassen med de nye gardiner, indeholder både skruer , beslag og brugervejledning.

Som det første sætter vi selve kassetten op, her er det vigtigt og få den sat, så gardinerne dækker hele vinduet, og især hvis vinduet som her, er væsentlig bredder i bunden end i toppen, er det vigtigt og få kassetten langt nok ud, hvis det er svært og se, kan man evt. tage et vatterpas, og sætte denne på den yderste spids i bunden, og lave en tynd streg i toppen, så man kan se hvor det lodrette sidestykke af kassetten skal være.

 Billede3Selve kassetten er nu sat op hvor den skal være

Hvordan kassetten skal placeres er meget nøje og godt beskrevet i den medfølgende brugsvejledning, når det så er sagt, så er man også nødt til at se på campingvognens indretning, og hvordan kassetten bedst kan passe ind. Her dækker kassetten faktisk lidt af den øverste gummiliste, og kunne som sådan godt hæves lidt, men af hensyn til gardin og overskab m.m. er det ikke muligt og hæve den mere.

Billede5God og informativ brugervejledning som er let og følge

Vigtigst af alt, er selvfølgelig at den kommer til at hænge lige, man kan godt bruge et vatterpas, så skal man bare være sikker på at campingvognen også er i vatter inden man begynder. Vi har her målt afstanden fra bunden af overskabet og ned til kassetten.

Når først kassetten er skruet fast i midten, er der rimmelig hold på den, og man kan få skruet den fast i enderne, og lige netop her, kan det være en udfordring, og en fleksible forlænger kommer til sin ret.

Billede11Fleksible forlænger til skruemaskinen

Billede12At få skruen i enden her, er ikke det nemmest, men med en fleksible forlænger går det.

Når kassetten er på plads, er det de lodrette sidestykker der skal monteres, disse kan afkortes så de passer til bunden af vinduet, igen er der en grundig vejledning i brugervejledningen. Det er meget let med en nedstryger og korte disse af.

Billede4Vær omhyggelig med opmærkningen, så der ikke er noget tage fejl af.

Billede6Efter afkortning, skal man lige huske og fjerne graterne, det kan evt. gøres med en fil.

Skulle man være så uheldig og save en lille smule skævt, så fortvivl ikke, den ende du har savet i, bliver sat op i selve kassetten, og bliver dermed skjult.

Billede7Gardinet færdigmonteret

Billede8Gardinet med fluenettet trukket ned, fluenettet har samtidig en "børste" i hele gardinets bredde på underkanten, hvilket giver en effiktiv lukning for fluer og insekter selv om vinduet er åben.

Billede9
Med mørklægningen trukket ned, er der lukket godt for. Samtidig så er gardinet forsynet med en varmereflekterende overflade, som gør at vognen kan køles ned i varme omgivelser.

Dette er som sagt et lille projekt som kan klares af langt de fleste, dog kan det kraftigt anbefales og have en fleksibel forlænger til skruemaskinen, da det kan være meget svært og komme til, især som her, hvor gardinet går op imod fronten af vognen.

Der ud over er det eneste værktøj der kræves faktisk en nedstryger, hvis sidestykkerne skal kortes af, noget og måle med, og evt. et vatterpas. Tidsforbruget er omkring 1 time pr. stk.

 Gardinerne fås i mange forskellige bredder, hvilken bredde og hvordan man beregner hvilken bredde man skal bruge, kan man se her http://www.my-caravanning.com/dk/produkter/komfort/rullegardiner-vinduesafdaekninger/Dometic-SEITZ-Rastrollo-3000/66835