billede1

Ofte ser man at campister spørger til om man bruger toilettet, om man går i bad i sin campingvogn osv.
Vi har aldrig gået i bad i vores campingvogn, på trods af at alle faciliteter er til det, og hvorfor har vi så ikke gjort det?

• Det bruger en masse vand som skal hentes til
• Der er ikke ret meget plads
• Det ”sviner”
• Er der varmt vand nok

Da vi begge har en filosofi, om man ikke skal gå uvidende i graven, måtte det da helt klart prøves.

For at finde ud af hvor meget vand det bruger, blev vores 45 liters vandtank fyldt helt op. Vores vogn er udstyret med en Alde 3000, som har en varmtvandsbeholder på 8,5 liter, det lyder ikke af meget, men på gas yder fyret 7000W, og med så høj en effekt burde det kunne følge med.

Som vi alle ved, er de fleste badeværelser i campingvogne ikke nogen balsal, og vores er ingen undtagelse, men selv om det ser lille og kompakt ud, så er der faktisk mere plads end man tror.

Toilet

Toilettekummen kan drejes, så det giver også lidt ekstra plads. Som vi nok alle kender det, så er det ikke rart når badeforhænget bliver klistret rundt om kroppen på en, det fandt vi en lille løsning på, vi brugte et par klemmer, til at holde forhænget ude med

Billede3

Vi var begge i bad, og tog os god tid, fyret kørte 2 gange mens vi var i bad, og på intet tidspunkt var der antydning af, at det ikke kunne følge med, med at lave varmt vand, det var alt i alt en meget positiv oplevelse, og det hele fungerede som var man hjemme.

Billede4

På trods af den beskedende plads, kunne et skrummel som mig let være der og klare det der nu skulle klares.
Nu er de fleste af ankerne mod at tage bad i sin campingvogn ved at være skudt i sænk, tilbage er der punkterne omkring griseriet ved at bruge badet, også på dette punkt kan vi kun sige, det er ikke noget problem og det er let og gøre rent, det sidste vand der lå i brusebunden, blev guidet hen til afløbet, og resten blev taget med et håndklæde, så alt i alt meget nemt og ikke et spor besværligt (og gulvet blev vasket).

Sidste punkt er vandforbruget, tja, vi brugt ca. 22 – 23 liter totalt, og vi har som sagt ikke sparet på det, så det syntes vi faktisk ikke er galt.

Mange vogne er i dag udstyret med Alde, og dermed har man kapaciteten til at bade i sin vogn, vi har ikke prøvet i en vogn med en el vandvarmer, men tror ikke på at det er noget problem, det kan godt være man lige skal give den 10 min. Mellem to personer til at varme op, men der ud over, så burde den også kunne give den fornødende mængde vand.

Langt de fleste vogne har en brusebund, som går et stykke op på væggen, men inden man begiver sig ud i og bade i sin vogn, skal man naturligvis lige sikre sig, at denne også er tæt ind imod væggen, da vandet ellers kan trænge ud i vognens konstruktion og give skader, grunden til at vi skriver dette, er at det er set at vogne er udstyret med brusebund, men at den rundt langs væggen fx ikke er fuget, og dermed kan der komme vand den vej ned.

God fornøjelse.