Vi har nu brugt Cosy Corner gennem et stykke tid. Og hånden på hjertet, vi bliver mere og mere glade for den, vi havde lidt den tanke i starten, at den var god når der var en regnvejrs periode, eller blot til hygge.

Men efterhånden så bruger vi den rigtig meget, og når man bruger noget meget, så giver det naturligvis nogle erfaringer.

20130420 145535 Small

En af de erfaringer vi har gjort os, er at Cosy Corner faktisk er meget stabil, meget mere end man først skulle tro. Vi havde Cosy Corner sat op i Pinsen, og da vi kørte hjem mandag, blev vi enig om at lade den stå oppe, som sagt så gjort, tirsdagen bød lidt uventet på en ordentlig gang blæsevejr med rigtig meget rusk, som vi ligger, var vinden ikke direkte ind, men tæt på.

Det eneste der var sket, var at hjørnebenet havde flyttet sig ca. 5 cm, det har vi så fundet løsningen på for fremtiden, ved hjørnerne er der nemlig pløkstropper på begge sider (fordi den kan bruges i begge ender af teltet), hvis man ser på billedet herunder, så er det simpelt og nemt, man skal blot bruge begge stropper, på hver sin side af hjørnebenet, så bliver det stående – det var en tanketorsk at vi ikke havde tænkt på det.

corner arrow Small

Det fremgår ikke endegyldigt af opsætningen, hvor man skal placere klikprofilerne, der er vulst til dem, både op langs hjørnebenet, og langs med den skrå kant i fronten og langs med kanten inde under udhænget.

Erfaringen indtil nu, er at hvis man gerne vil have den strammet ud, så sætter vi en klikprofil på hjørnebenet, og to på den skrå frontstang, og for at sikre at der ikke danner sig en sø, så sætter vi en på inde under udhænget. Og det er blevet testet - tirsdagen efter Pinse, bød ikke kun på blæst, vi ved at der er kommet over 50mm regn på pladsen, og det har ikke haft indflydelse på Cosy Corner.

profiler Small

Som sagt så har Cosy stået oppe i temmelig hård vind, og da det jo er en delvis åben konstruktion, så virker den jo næsten som en drage, men både tectum beslaget fra udhæng til hjørnestang, og den skrå stang i fronten sidder meget stabil, dog skal man være opmærksom på at hvis båndet ikke spændes til, så kan krogen ”kravle” op af F-Linket, det kunne måske være en fordel fremadrettet, og lave krogen mere lukket, men det kan selvfølgelig have andre ulemper, som ikke umiddelbart er synlige.

baand Small

Det lyder måske som om det tager lang tid og sætte den op – det gør det ikke – vi lader klikprofilerne sidde på, og når så er det bare og sætte stængerne op, klikke på, og slå 5 pløkker i. Det tager maks. 10 minutter og sætte den op, men glæden og fornøjelsen er rigtig stor, for den giver ikke kun tørvejr lige ved indgangen, den giver også en utrolig hyggelig krog. Vi ligger med gavlen mod øst, og her i foråret er vinden tit i det hjørne, og der giver den så meget læ, at vi kan sidde ud foran teltet, og næsten ikke mærke vinden.

 

Cosy Corner - Vi tester - Del I - Cosy Corner - Vi tester - Del III