Billede1

Vi har nu haft Walker Atrium 300 teltet opsat i forsæsonen, og de første indtryk og erfaringer med teltet er klar til at komme på tryk.

Vi har lige fra starten af, haft indtryk af at overfladen på både telt, græskant osv. er meget rengøringsvenlige, det må vi sige holder stik. Fugleklatter og andet skidt der har været kommet på teltet, vaskes meget nemt af med en fugtig klud, også uden at efterlade mærker. Det samme gør sig gældende for syninger og kantbåndene.

Som vi nævnte i første artikel, så kan der meget let komme lidt regn ind første gang teltet får vand, det har vi slet ikke oplevet, men teltet her har også en rigtig smart detalje – der er nemlig ingen pigge igennem taget. Vi var selvfølgelig lidt spændte på at se om de ”manglende” pigge gennem taget, vil have noget og sige for opstramningen, og om teltdugen vil glide på stængerne. Dette har vi ikke oplevet.

Billede2Smart detalje – der er ikke nogen pigge igennem taget.

Teltet har mange andre smarte detaljer, en af dem er fx at der i gavlene, som standard er vulstkanal, hvilket gør at man kan skubbe en vulstsnor ind, og med en dobbeltskinne, montere et solsejl eller andet på gavlene af teltet.

Billede3Kanal til vulstsnor

I vores første artikel om teltet, viste vi de meget fleksible Easy setup beslag til loftstængerne – de er meget fleksible og de kan bruges mere eller mindre uafhængigt af vognens skinner og kanter. Vi har dog oplevet at låsen på disse Easy setup beslag ikke kan holde låsen inde. Det som vi oplever er at låsen er ”poppet” ud, og dermed ikke fiksér beslaget. Det kan betyde at beslaget kan glide ud til en af siderne, og selvfølgelig i værste fald gøre at stangen falder ned. Det er nok en detalje som producenten bør kigge på. Det skal retfærdigvis siges at rågummisålen på beslaget, holder det godt på ret køl.

Billede4Det meget fleksible Easy setup beslag, hvor låsen har lidt problemer med at holde sig inde.

En ting ved teltet som vi er super glade for, er døren. I og med at døren sidder inde i frontstykket, så arbejder døren uafhængigt af hvor meget fronten er strammet op. Så her kan man have en god opstrammet front, og samtidig uden problemer åbne og lukke døren.

billede5Døren, som arbejder uafhængigt af fronten, og gør at lynlåsen glider nemt uanset om fronten er strammet godt op.

I forbindelsen med døren er der lavet en genistreg som vi simpelthen bare må have med. Hvis man kigger på billedet herunder, vil man se at selve grebet på lynlåsen har en fin lille lomme, og det både indvendig og udvendig, det smarte i dette er at man slipper for at høre på en lynlås der står og larmer når det blæser.

billede5aEn lille genistreg – lomme til lynlåsens greb.

I det ene gavlstykke er der ligeledes myggenet. Her kan man rullet selve vinduet op, og dermed give en ventilation på varme dage. Det er en god detalje, som dog har en lille mindre smart detalje. På begge de lodrette sider er der lynlåse, men forneden er der blot et enkelt bånd til at holde vinduesfolien på plads. Det gør desværre at det blæser en del ind, her vil en lynlås eller en velcrolukning have været en god løsning i stedet.

Billede6En god detalje at man kan skabe ventilation, det vil dog have været optimalt og få en lynlås eller en velcro lukning på forneden.

Af andre ventilationsmuligheder, er der i midten af teltet en trekant, med lynlås og fluenet, en dejlig detalje. Men måden som den er lavet på, kunne dog godt være lidt smartere. Trekanten mangler nogle cm i og kan lynes helt op mod taget, hvilket gør at når det blæser fra siderne eller fra fronten af, så kommer der faktisk en hel del luft ind.

Billede7Trekanten i midten af fronten, i og med den ikke kan lukkes helt op, kan det give en del blæst ind.

Dette bringer os videre til et andet faktum, nemlig kondens – teltet er som sagt udført i PU Coated Tencate materiale, hvilket for mange er synonymet med kondens. Vi har ikke på noget tidspunkt overhovedet oplevet kondens i dette telt. Vi havde måske en ide om at det var på grund trekantens manglende lukning, der gjorde det. Men efter at have brugt et stykke Astro Foil til at tætne trekanten med, kunne vi konstatere at det var ikke derfor, det har nemlig ikke ændret på noget – så det var ren win win – vi fik lukket af for trækken og stadig ingen kondens.

Billede8Vores løsning på tætning af trekanten, som uanset dette ikke har ændret på det faktum at der ikke dannes kondens i teltet.

Sammen med teltet har vi ligeledes lånt et Dansk produceret Jolax tæppe. Tæppet kan virke lidt stift og hårdt når man lige røre ved det første gang. Men skindet bedrager. Tæppet er virkelig godt, det ligger pænt, og det er svejst i kanterne og ligger bare super godt. Mange campingtæpper skal have en gang varme for at ligge pænt, det er ikke nødvendigt med dette Jolax tæppe, det ligger pænt og holder faconen og er meget rengøringsvenligt. Noget af det man ofte kan se på campingtæpper, er at de ret hurtigt får mærker efter fx trappen, det oplever vi slet ikke på dette tæppe.

Billede9Jolax tæppet

Teltet her er udlånt af Sørens Camping i Herning. Hos Sørens Camping finder du alt hvad et campisthjerte kan begære. Der er ikke kun Walker fortelte og vogne, men også mange andre mærker. Hertil kommer også teltvogne, trailere m.v. I den ene hal finder du masser af opstillet telte, så du altid kan se teltet slået op.

Billede10Hos Sørens Camping i Herning er der masser af udstyr og kigge på.

Billede11Stort set alle Walkers telte er her opstillet så man kan se og føle på varen.

Se mere på Sørens hjemmeside.

Test af Walker Atrium 300: Walker Atrium 300, Del 1 - Opsætning | Walker Atrium 300 – Del 3