Billede1

Sommeren går på hæld, og vi har høstet vores erfaringer med teltet fra Walker. Teltet vi tester denne sæson er som sagt Walker Atrium 300. Teltet er et 3 meter dybt telt, og har en god størrelse som fx fastliggertelt, hvilket vi også bruger det som.
I den foregående artikel, var vi rundt i teltet og kigge på de forskellige funktioner og deres funktionalitet, disse ting har vi naturligvis fået mere erfaring med nu, og kan uddybe endnu mere.

En af de ting som vi er meget imponeret over, er den klarhed der er i ruderne, de er meget klare. Det samme gør sig gældende for taget. Og i og med, at der er meget vindue i gavlene, så er det et meget lyst telt, hvilket vi godt kan lide.

Billede2De store klare vinduer i både gavle og fronter gør at teltet er meget lyst.
Den ene gavl har et ”oplukkelige” vindue, hvor man kan rulle selve vindues folien op, og der er så fluenet på indersiden, dette er en rigtig fin detalje og giver en god luftcirkulation på en varm dag. Men desværre – som vi tidligere har været inde på – så har producenten lavet en meget lidt smart lukning nederst. Der er lynlåse i siderne, men nederst er der blot en snor og en plastictap som skal igennem en hul i vinduesfolien, som skal holde folien inde.
Dette gør desværre at det blæser en del ind, og giver også samtidig en irriterende klaprende lyd, hvor gang vinduesfolien står og klapper frem og tilbage på fluenettet/soklen.

Billede3Her burde der være enten en lynlås eller fx en velcrolukning, så man kunne lukke vinduet effektivt ned, både for blæst og lyd.
Som rigtig mange andre campister så er vi glade for at kunne lave en verandaløsning på de gode dage, dette giver teltet som sådan også mulighed for, men det kan ikke anbefales og prøve, for hvis man har spændt teltet fornuftigt op, så er det stort set umuligt og samle lynlåsene igen, med mindre man løsner midterstangen og sænker denne. Dette kan så også være grunden til at der ikke medfølger verandastang til teltet. Verandastangen vil dog stadig – og burde også følge med – en god medspiller, til at fronten ikke bliver presset så meget ind når der er direkte vind på denne.
Billede4Det kan lade sig gøre og lave verandaløsning, men er ikke noget som kan anbefales, da det kan være nødvendigt og skal løsne stænger osv for at få det samlet igen.
Måden som hele fronten er samlet på, er som den er, men igen her kunne det være lavet en lille smule mere anderledes, men hvorfor det? – Lynlåsene fra frontstykkerne er samlet på midten af fronten, lige ved midterstangen, det gør at hver gang fronten bevæger sig, så dasker lynlåsene ind i midterstangen, det kan være lidt irriterende og høre på i længden. Dette kunne forholdsvis let lade sig løse, ved simpelthen og sy en lille stoplap på, som lige går ned over lynlåsene og gør at det ikke bliver metal mod metal. Vi har løst dette med et lille stykke astrofoil sat på midterstangen.
Billede5Vores midlertidige løsning på lyden fra lynlåsen der banker ind i midterstangen.
Stangsættet som vi har fået med til denne test er metalstænger, disse spændes med en god gammeldags vingeskrue. Opspændingen af teltet har holdt fint, og det har ikke været nødvendigt og efterspænde siden vi gjorde det kort efter opsætning.
I sidste artikel var vi inde omkring Easy Setup beslaget, som er Walkers løsning på skruefri beslag ind mod vognen. Her nævnte vi at vi havde problemer med at låsene sprang op, vi nævnte også vores bekymring for hvad der kunne ske hvis beslaget slipper.
Vi må desværre konstatere at vores værste anelser blev en realitet. Vi kom ud til vognen og blev mødt af 1 nedfalden tagstang og 1 som var delvis nedfalden. Fælles for dem begge er som man kan se på billederne, at Easy Setup beslaget helt enkelt er gået ud af vulsten. Der skal ikke meget fantasi til at se et hul i siden på vognen hvis beslaget var faldet af enden af stangen.

Billede6Den ene gavlstang som var faldet helt ned.
Billede7Den anden gavlstang som var godt på vej, hvis Easy Setup beslaget falder af, kan dette resultere i et hul i siden af vognen.
Vi har naturligvis haft kontakt til importøren Sørens Camping som også har udlånt teltet, angående dette problem og en løsning på dette. Hvilket dog ikke har givet noget respons tilbage. Vi har derfor lavet vores egen løsning på problemet, og helt enkelt har udskiftet de medfølgende Easy Setup beslag med Isabellas fix on beslag, som kan holde uden problemer. Dette er helt klart et alvorligt problem som producenten skal have kigget på. Problemet er meget tydeligt, når man måler efter, så har vulsten en diameter på ca. 4 mm, og slidsen i Easy Setup beslaget er lige omkring 2,5mm og kan relativt udvides mere, og når det blæser, så er der tryk på.

Billede8Løsningen på tagstængerne.

Omkring valget af stof, som i dette tilfælde er PU coated Tencate, så er det et godt valg, det giver en rigtig god og rengøringsvenlig overflade. Fugleklatter, støv og hvad der ellers kommer på teltet har meget let ved at gå af. Græskanten som er et meget glat og kraftigt presenningsmateriale er ligeledes meget rengøringsvenligt.

Billede9PU Coated Tencate et godt materialevalg.
Selve designet på teltet, hvad angår farver og sammensætning, så er vi vilde med det. Farvernes samspil i både telt, gardiner, dug og lampeskærm osv. Det fungere og er rigtig flotte. Vi har lige fra dag 1 haft en snak om gardinerne, og om hvorvidt de vil holde farven, da vi jo alle ved at solen kan være hård ved det. Dette nok mest fordi at gardinerne er et relativt tyndt stof. Men farven holder fint og der er ikke noget og se. Faconen på gardinerne er også bibeholdt.

Billede10Design og farver er lige i øjet.
En sidste ting vi vil gennemgå for nu, er gardinophænget, det er lavet, som en meget simpel løsning – men det er en god løsning, for selv om det blæser osv. så hopper hægterne ikke af. Og hvis man syntes at gardinerne glider lidt trægt i ophænget, så kan man let lige give det en smule imprægneringsspray, så glider de nemmere.

Billede11På trods af et relativt simpelt gardinophæng, så fungere det fint, og gardinet bliver pænt hængene hvor det skal.
Teltet er udlånt af Sørens Camping i Herning. Sørens camping er distributør af Walker telte i Danmark, og har desuden en fin og velassorteret butik, med alt hvad et campinghjerte kan begære. Hos Sørens Camping har du desuden mulighed for at kunne købe en teltvogn, campingvogn eller en trailer.
Billede12Hos Sørens Camping kan du se Walker teltene opstillet, du har her også mulighed for at se disse med fx frontsolsejl monteret.

Se også Walker Atrium 300, Del 1 - Opsætning || Walker Atrium 300, Del 2 – Første del af sæsonen ||