Billede1

Oplever du at dit fortelt pludselig får ændringer i farven, som det tydeligt ses på billedet? – så kan det være ret simpelt og ikke noget som man skal frygte.
Vi så det på soklen af forteltet, og troede faktisk det var farven som krakelerede, vi kontaktede derfor Isabella, som – næsten som forudset – selvfølgelig havde svaret lige på hånden (og havde vi kigget ordentlig efter, så står det faktisk også på deres hjemmeside).

Billede2Som det ses på dette nærbillede, er det ligesom små hvide pigmenter der sidder i fordybningerne.
Svaret fra Isabella var at dette er en form for algevækster, eller skrevet som det står på Isabellas hjemmeside, en form for insektæg der ligger sig i fordybningerne. Rådet var og sprøjte soklen med Aquatex, altså imprægneringsspray. Dette giver jo også god mening, for selv om en stor del af imprægnering er silikone, så skal det det jo stadig indeholde nogle stoffer som kan forhindre svampe og insektet m.v i at ”angribe” fx syninger og dermed ødelægge disse.

Billede3Aquatex imprægnering, som kan bruges til andet end imprægnering
Det skulle selvfølgelig prøves, og resultatet udeblev da heller ikke.

Billede4Vi prøver på et hjørne og sprayer Aquatex på nederste halvdel, lader det sidde ganske få sekunder og tørre det så af igen med en klud.

Bemærk her, at når man sprayer Aquatex på PVC som soklen er lavet af, så skal det tørres af med det samme igen, det samme gælder hvis man kommer det på vinduesfolien, dette for at undgå fastbrænding af på vinduer/PVC.

Billede5Her ses sokkelstykket lige efter det er blevet tørret af med en klud, bemærk at de hvide plamager er væk, man kan også se på soklen hvor der er blevet sprayet/tørret.

Nu kommer det store spørgsmål så selvfølgelig, hvad så når det er tørret helt, vil de så træde frem igen?

Billede6Her ses sokkelstykket igen 45 min. efter det foregående billede, som det ses er de hvide plamager væk, og de er ikke kommet igen.

Når man kigger på ovenstående billede, kan man se at farven bliver en smule mere tydeligt hvor det har fået Aquatex. Man behøver dog ikke frygte at der bliver en masse nuanceforskelle efter denne behandling, vi har selvfølgelig efterfølgende behandlet hele stykket, og det er ikke muligt og se forskel overhovedet.

Her flere dage efter behandlingen af hele soklen, står den stadig knivskarp i farven, nøjagtig som den dag det blev sat op.

Men hvad så med de øvrige fordybninger? – der vil det selvfølgelig også kunne forekomme, men det ses bare mere på soklen. Vi har forsøgt om vi har kunnet se noget på selve acryl’en hvilket ikke har været muligt og konstatere eller ej, det vil nok kræve et mikroskop.

Behandlingen er også forebyggende. Men kan jo selvfølgelig gentages hvis fænomenet skulle opstå igen.

At købe en spray med Aquatex er ikke spildt og kan bruges til meget andet, fx lynlåse, teltskinnen og meget andet.

Snakken om, om imprægnering bare er imprægnering, vil selvfølgelig altid opstå, og her er det selvfølgelig vigtigt og forholde sig til, hvad de enkelte produkter indeholder. Vi har her valgt at bruge Isabellas Aquatex, mest fordi at produkterne er ”optimeret” til hinanden, og man derfor får det bedste resultat.

Se også Isabellas tips her.