Del 4 01

Når man, som vi gør her, tester et telt, så er der mange ting som kommer helt naturligt, når oplevelserne skal ned på skrift. Men der er også mange ting, som ikke lige falder ind i specifikke kategorier - men som stadig fortjener at blive nævnt. Det er dette vil komme ind på i denne artikel.

Når man nu fx står og skal investere i et nyt fortelt, så kunne et af de første spørgsmål der dukker op, hvad med det udstyr vi har i forvejen, kan det stadig bruges. Svaret er selvfølgelig ikke entydigt, da der findes et hav af forskellige ting på markedet. Men et par af de ting som vi altid har brugt, og stadig bruger med stor fornøjelse, er vores Isabella Shadow og vores Isabella Cosy Corner. Shadowen bruger vi som frontsolsejl, dette har vi stor glæde af uanset om det er for regnen eller for at give lidt skygge for solen.

Isabella Shadow

Shadowen sætter vi op med et par verandastænger under udhænget og nogle klikprofiler, og på ganske få minutter har man en god overdækning. Men kan man det her? – ja det kan man, og meget let endda.

Del 4 02Shadowen sætte let op – også på Prismaen.

Den eneste forskel her, er at den mulige længde på shadowen bliver lidt kortere fordi man har de skrå hjørner, men ellers er der ikke nogen forskel.

Og selv om der er Mega frame stænger i udhængsstængerne, kan man sagtens bruge de almindelige verandastænger, klemmebeslaget skal blot gabe lidt højere.

Del 4 03Almindelige verandastænger kan sagtens bruges selv om det er Mega frame i udhænget.

Isabella Cosy Corner

En anden ting som vi bruger meget er vores Cosy Corner, den giver et dejligt hjørne. Men kan det lade sig gøre? – ja det kan det. De som har prøvet og sætte en Cosy Corner op, ved at man skal bruge et F link beslag, og det giver selvfølgelig en lille udfordring, da dette beslag kun fås til almindelig zinox eller carbon stænger. Men det skal da ikke stoppe glæden.

For at kunne få F link beslaget på Mega frame stangen, er det nødvendigt og save den op, det er ikke muligt og udvide den nok, til at man kan få den ind over stangen. Efter at have savet en slids i beslaget, er det blot og køre det ind over stangen, nu kan det selvfølgelig ikke spændes fast som man normalt gør, men så er det jo godt der findes strips.

Del 4 04F link beslaget er her slidset op, så det kan komme ind over stangen.

Del 4 05Så er F link beslaget sat på, husk blot at låsen på stripsen ikke lige skal vende op i teltdugen.

Resten af opsættet, er blot som man normalt sætter en Cosy Corner op.

Del 4 06Så er Cosy’en sat op, og det fungerer lige så fint som fx på et Commodore telt.

Så konklusionen er, at selv om man står med et Mega frame stangsæt, så behøver det ikke udelukke at man kan bruge nogle af sine andre ting, eller sagt med andre ord, hvor der er en vilje er der en vej. Men det kan jo selvfølgelig også være en god undskyldning for at komme ud og shoppe lidt udstyr.

Isabellas Annex

En anden ting som mange har haft glæde af, er udbygninger – også kaldet et annex, det både til børn, cykelgarage, køkken og meget meget mere. Det kan man naturligvis også få til Isabella Prisma. Her er det dog ikke sikkert det passer med din eksisterende, da der findes flere forskellige. Men det kan fås.

Klare vinduer og lidt anderledes udhæng

En ting som også er nyt for os, det er udhænget. Der er der lavet en lille ændring i forhold til Penta, nemlig den, at på Pentaen er det vandret langs hele fronten, hvilket mange har oplevet kan give søer i udhænget, som ofte kun er til glæde for fuglene som elsker og bade der. Men på Prismaen følger det tagsyningen, hvilket giver et meget majestætisk udseende, men samtidig også praktisk, da det gør at der ikke kan danne sig søer der.

Del 4 07Udhænget følger taget, og giver et virkelig flot og majestætisk udseende.

Til at starte med havde vi egentlig bare sat udhænget, langs med gavlene lige. Det gør dog at vandet løber fra udhænget og ned på gavlsiderne, eller rammer lige nedenfor vinduerne. Det kan give en værre gang pladder lige i kanten af gavlene. Men det er kan man også relativt let gøre noget ved. Hvis man i enden justerer udhænget så det peger nedad, i enden ind mod vognen, på den måde så bliver hovedparten af vandet fra taget ledet ind mod vognen, og dermed længst muligt væk fra døren.

Del 4 08Udhænget sidder her helt lige, og gør at vandet fra taget løber ned over gavlsiderne, eller jorden lige nedenfor gavlen. Hvilket både kan give trælse striber på teltdugen, men også pladder lige ved gavlsiden.

Del 4 09Udhænget er justeret så det tipper nedad ind mod vognen, hvilket leder vandet væk fra gavlen.

Det skal nævnes at udhænget justeres meget nemt på stangen inde i teltet.

Del 4 10Stangen indvendig, her justeres udhænget let til den ønskede hældning.

Vinduerne i teltene har før været genstand for udfordringer (i forbindelse med at visse stoffer blev forbudt og bruge osv.), nok mest af alt, fordi det har givet en knap så stor gennemsigtighed som førhen. Men dette må siges og være løst, vinduerne her er meget klare og har en virkelig fin gennemsigtighed. De er ligeledes lette at rengøre, blot med lunken vand. Selv det megen støv som denne sommer har givet, så kan lunken vand og en klud fint klare det problem.

Del 4 11Det er svært og vise hvor god gennemsigtighed der er på vinduerne, men prøv og kig på bilens farve, både nedenfor og ovenfor verandastangen, her er det endda 2 lag vinduer, men farve osv er nemt og se igennem.

Ovenlys

Som før nævnt er Prismaen nært beslægtet med Penta. Penta har i mange år haft 2 lyspaneler i taget. Vi har som sagt ikke den store erfaring med Penta, og har derfor ikke tænkt så meget over det, eller måske endda tænkt at et par hvide stykker stof, da ikke kan give den store ændring – men det kan det.

Disse to striber giver ret meget lys igennem, og det er noget som man hurtigt lægger mærke til. Og ikke mindst, det er noget man hurtig kan blive forfalden til.

Del 4 12Selv på en gråvejrsdag kan man se at det giver ekstra lys ind, igennem de to lyspaneler.

Gulvtæppe til Isabella Prisma Seed

Isabella Prisma er som sagt 4 meter i dybden, det giver en lille udfordring, hvis man gerne vil bruge fx Bolon tæpper, da disse max fås op til 3,5 i bredden. Derfor er det nødvendigt og bruge 2 * 2,5m tæppe til Prismaen. Mange har spurgt om det ikke giver problemer, da man jo får en samling, enten 1,5m fra vogn eller fra fronten.

Dette har vi selvfølgelig også selv snakket om. Men har kunnet konstatere at det på ingen måde har givet problemer, man skal selvfølgelig sørge for at de er strukket ud, så der ikke er folder. Vi har valgt og lade samlingen være længst ind mod vognen, så der hvor vi trækker stole frem og tilbage, er der ikke denne samling, som benene kan hænge fast i.

Del 4 13Samlingen er her ind mod vognen, og har ikke givet anledning til problemer.

Når tingene passer sammen

Når man siger Isabella, så siger man også design og ikke mindst, design med omtanke. Farver og sammensætning er noget som går hånd i hånd. Derfor så kan man naturligvis også få matchende lampeskærm osv. til sit telt, det giver et æstetisk og pænt udseende.

Prismaen leveres med Cube Créme som man ligeledes kan få fx lampeskærm i. Selv om Cube Créme er meget lys, så er det ikke noget problem og holde disse rene. Føler man at de trænger til en tur i vaskemaskinen, så er det ikke noget problem, husk blot at give dem en tur med strygejernet bagefter, så bliver den imprægnering som stoffet har fået, ligesom trukket frem igen, og de er igen, ikke så modtagelig for snavs, flueekskrementer osv.

Del 4 14Cube Créme pænt og alligevel praktisk og enkelt design.

Generende.... eller?

Som de fleste nok har bemærket i de tidligere artikler, så er der en støttestang, mere eller mindre midt i teltet. Den kan virke irriterende og som altid i vejen. Det kan den selvfølgelig også være. Men man kan faktisk fint langt hen ad vejen sagtens undvære den. Vi har flere gange blot taget den ned, og kun sat den op når vi har forladt teltet. Det inderste kryds som støttestangen går op i, er nemlig så kraftig og robust, at det sagtens kan bære teltet. Men selvfølgelig er der en grund til den er der, og det skal da også siges at når det har blæst osv. så har vi sat den på.

Men i og med at man har 4 meter i dybden, så kan der faktisk fint være et bord på 1,4m i længden mellem stangen og fronten, så så meget er den heller ikke i vejen.

Del 4 15Som det kan ses kan et bord på 140cm stå mellem front og støttestang, og på den måde er den ikke så meget i vejen.

En lille anke

Skal vi komme med en lille anke – eller rettere et forslag til ændring, så er det fluenettet på gavlvinduerne. Fluenettet er fast, og så er vinduet lynet på, og kan dermed rulles op. Ideen om udluftning på den måde er god. Men det kan larme, hvis det blæser står vinduet og klasker ind på fluenettet.

Her kunne man overveje om man skulle levere fluenettet løst med, således at man lyner vinduet helt af, og i stedet lyner fluenettet på. Det vil selvfølgelig være en fordyrende proces, men nok noget som vil være overkommeligt. Om det kan lade sig gøre, det er er der nok en designer eller syerske der er mere kompetent til at svare på end os.

Del 4 16Vinduet er lynet til ovenpå fluenettet, og kan dermed godt larme lidt.

Teltet har som det kan læses i denne, og de foregående artikler masser af muligheder, og er helt sikkert et telt som vi er faldet pladask for, og som varmt kan anbefales. Både fordi det giver rigtig meget plads, men også robustheden og den gennemførte konstruktion, lige fra Mega frame stellet til teltdugen, med masser af forstærkninger og små detaljer, der gør at det er forberedt for fremtidens hårdere vejrlig.

Læs også: Test af Isabella Prisma Seed – Del 1, Test af Isabella Prisma Seed -  – Et kig på detaljerne - del 2Test af Isabella Prisma Seed – Bare ét telt eller? – Del 3Test af Isabella Prisma Seed – Nedpakning og konklusion – Del 5

Se teltet på Isabellas hjemmeside, samt det tilbehør som kan tilkøbes.