Billede1
Teltet her, er som det jo tydeligt ses, i nær familie med Isabella Penta, som i mange år har været fastliggernes foretrukne telt, men Isabella Prisma er meget mere. Den tætteste definition man kommer på en Prisma er nok en krydsning af Isabella Penta og Isabella Forum.
Penta’en er ikke uden grund et af de foretrukne telte hos fastliggere, den kantede form giver et helt utroligt stabilt telt, der holder til rigtig meget. Denne stabilitet kombineret med 3,5m i dybden, som giver masser af plads, gør det næsten til perfekte fortelt.

Isabella Forum, som ikke produceres mere, var yndet af mange, da det ligesom Isabella Penta også havde 3,5m i dybden, men ikke den kantede form. Til gengæld kunne man lave ”hak” som giver en fin forgang eller lille veranda om man vil.
Disse kombinationer har man parret og fået Isabella Prisma.

Prisma’en er 4m i dybden, og er derfor meget rummelig. Men bruger man fx teltet i ydersæsonerne er det meget at varme op, dette kan man dog ret hurtigt gøre noget ved. Teltet er født med alt forberedt, for at lave opholdsrummet noget mindre. Hvilke muligheder der er, kigger vi nærmere på her.

Billede2Teltet er forberedt for fleksibelt brug. Ved alle de røde markeringer er der lynlåse.

Langs med de inderste portalstænger er der lynlås på begge sider af krydset i midten, her lyner man frontpanelet på. Når man – som vi gør her – sætter frontpanelet op, efter at resten af teltet er sat op og strammet op, så kan man med fordel sætte de to lynlåse, oppe i krydset, i inden man begynder og lyne andet, det er fristende og blot lyne den ene side fast, men det gør at den anden side godt kan give udfordringer når lynlåsen skal samles.

Billede3Det letteste er og sætte begge lynlåse i, inden man begynder og lyne frontpanelet fast.

Vi har som sagt sat teltet op uden frontpanel, og når man så efterfølgende sætter det på, så kan der være småting som skal justeres. Hvis teltet blot er pløkket på normal vis, så er det jo forholdsvis let og løsne pløkkerne og rette til. Men når det står på trægulv, kan man selvfølgelig ikke bare gøre dette. Så rådet herfra må være at hvis man vil stille teltet op på trægulv, og forudser at man vil bruge frontpanelet, så bør det lynes på, og være på under opsætning, så man får det hele passet til der.

Billede4Frontpanelet er nu lynet på.

En detalje skal nævnes her, ved lynlåsene er der en lille ”buffer” i og med at lynlåsen er syet fast på et stykke stof, så det giver noget fleksibilitet når man lyner stykkerne sammen.

Billede4aLynlåsen sidder ikke direkte fast på teltdugen, og der er dermed en vis fleksibilitet når delene lynes på.

2,5 m telt + overdækket veranda

Nu er vi klar til at lege lidt med indretningen. Teltet er jo ikke bare eet telt, næ det er fakisk 5 i 1 – Det kan bruges som et stort telt, men med frontpanelet på, kan vi ændre lidt på det. Hvis man kun har frontpanelet, kan man lave fortelt med overdækket veranda, det er ganske let, da man blot lyner de to fronter af, rykker dem ind og lyner dem fast på frontpanelet. Nu er dit fortelt forvandlet til et 2,5m dybt fortelt, men med 1,5m overdækket veranda, med enten lukket eller åbne ender. Hvis du vil have åbne ender lyner man blot de skrå stykker af. (døren og vinduet)

Opholdsrum på 4 m + overdækket veranda

Men med til teltet kan man ligeledes tilkøbe højre eller venstre skillevæg, skillevæggen bruges til at opdele verandaen.
Der findes som sagt både højre og venstre skillevæg, men skal man vælge højre eller venstre? – hvis du vil have din veranda på højre side, ja så vælger du en højre. Står du med en skillevæg rent fysisk, så hold den op foran dig, stå med ydersiden (den side hvor pløkstropperne er synlige) ind imod dig selv, den side hvor skillevæggen er højest, er = den side som du vil få verandaen til.

Billede5Skillevæggen, som det ses er den højest til højre, altså vil verandaen blive til højre hvis man står og kigger ind på teltet fra fronten af.
Skillerummet lynes let på ved midten af fronten, langs med taget, og ned langs med frontpanelet, og sådan får du lige pludselig en mulighed mere. Et lille tips i den forbindelse, det letter montering hvis man sænker den midterste frontstang en lille smule, det gør at der ikke er så stort spænd på.

Billede6Skillevæggen er monteret, så er der veranda.

Når man nu laver den slags her, så er det jo normalvis meget enkelt og flytte nogle pløkker, og så er det det. Det kan vi ikke lige her. Men det er der selvfølgelig råd for.

Billede7Vi har skruet et lægte fast på gulvet, og kan dermed fået mulighed for at få fastgjort front og skillevæg.

Lægten er selvfølgelig brudt hvor indgangsdøren er, så man ikke skal skridte hen over den.
Det giver selvfølgelig en udfordring, da disse pløkstropper ikke kan få det samme træk, da lægten ligger ovenpå gulvet. Dette kan dog også let løses, det er blot og bruge dobbelt med fjongknapper.

Billede8Fjongknapperne sættes dobbelt, og giver dermed mulighed for at få træk i pløkstropperne.

Billede9Nok den mest brugte løsning, med overdækket veranda i den ene side og fuld dybde på teltet i den anden halvdel.

Vi havde snakket en del om – gad vide hvor meget plads der reelt var på den del hvor teltet er i fuld dybde, og ja, vi blev faktisk overrasket, teltet her er i A målet 1000 som er meget almindeligt, og bredden på ”hakket” (målet hvor frontpanelet går) er rent faktisk 2,9m på tværs, mere end vi lige havde regnet med.
En detalje som naturligvis skal med – når man køber en skillevæg, så er der naturligvis matchende gardiner med til skillerummet, så heller ikke her er der overladt noget til tilfældighederne.
Målet på de 2,90m er selvfølgelig med et vidst elastik, da det kommer an på hvordan teltet er sat op, det kender vi jo nok alle fra sted til sted, hvor det ikke står helt ens, fx pga. små niveau forskelle osv.

Billede10Bredden på hakket, hvor det er bredest er 2,9m. Hvilket stadig giver masser af plads.

Entre eller lukket veranda

Hvis man fx vil bruge teltet i ydersæsonen, har brug for en forgang fx til barnevogn, rullestol, vådt regntøj eller noget helt andet, så kan man også få dette. Det som vi hidtil har beskæftiget os med her, er frontpanelet og skillevæggen, og her genbrugt de yderste fronter, til at lukke af med. Det behøver man ikke nødvendigvis, man kan nemlig tilkøbe ekstra frontstykker. Du har således mulighed for at lave både hel og halv lukket entre/veranda. Hvis du vil have en hel, skal du blot have 2 ekstra frontstykker, disse sættes i frontpanelet, og man lader de yderste blive hvor de er, så har du en 1,5m bred entre/veranda i hel brede af teltet, der er fuldstændig lukket, og sætter du skillerummet op, kan du vælge og gøre dette blot i den ene halvdel, altså kun tilkøbe et frontstykke.

Fordelen ved at kunne gøre dette er selvfølgelig at der ikke er så meget rum og varme op. Man kan samtidig også lave en yderlig opdeling. Ligesom i mange andre af Isabellas telte kan man få en rumdeler, som deler rummet fx på midten.

Isabella tænker på alt

Selve frontpanelet behøves ikke og blive lynet på i den side hvor man har ”hakket”, og der er naturligvis lavet stropper til fastgørelse af dette når, siden er rullet op – dejlig detalje.

Billede11God detalje, siden af frontpanelet kan let rulles op i den side hvor hakket er. Og siden dermed er overflødig.

Frontpanelet har dog også en anden rigtig god detalje, nemlig fluenets paneler i begge sider, her har man mulighed for at få luft ind uden samtidig og give husly for myg og andre uønskede gæster.

Billede12God detalje, fluenet i begge sider af frontpanelet.

Som vi tidligere har været inde på, så er der i fronten en todelt udluftning, og her er årsagen til at den er todelt, hvis man bruger skillevæggen, kan man åbne i den side som er inde i hakket.

Billede13To delt udluftning, så man kan åbne i den side som er nødvendig, når man bruger skillevæggen.

Som vi har været inde på her, så er der faktisk ganske meget plads, og har man fx behov for at have en barnevogn eller andet, ja så er der ganske god plads på verandaen.

Billede14God plads på verandaen.

Alt i alt et telt med mange muligheder og meget plads. Og ikke mindst muligheder for at ændre indretningen undervejs.

Se også Test af Isabella Prisma Seed – Del 1Test af Isabella Prisma Seed -  – Et kig på detaljerne - del 2 | Test af Isabella Prisma Seed – finesser og muligheder – Del 4 | Test af Isabella Prisma Seed – Nedpakning og konklusion – Del 5

Se teltet på Isabellas hjemmeside, samt det tilbehør som kan tilkøbes.