Vi nærmere os sommerens midte, og har stadigvæk vores Universal 420 på, også selv om vi ligger fast. Mange har spurgt om vi ikke skal have sommerteltet på – nej det var ikke planen, vi syntes faktisk vi har plads nok.

Billede1
Isabella Universal 420 – stabilt og indbydende telt.

En af grundende til vi valgte at bruge Universal 420 som vores standtelt, er de større vinduer, der er i den nye model, det giver et godt lysindfald, og det bliver ikke så dunkel, som de tidligere modeller godt kan have tendens til.
Teltet er meget stabilt, og med de nye T-Rex låse på stængerne, så er man godt hjulpet. Normalt så plejer vi gerne og gå stangsættet igennem mindst 1 gang om måneden eller hvis det fx har blæst meget, og man oplever at det kan være nødvendigt lige og stramme en lille smule, det har vi ikke oplevet en eneste gang med T-Rex.

Som vi beskrev i del 1, så har vi fået lavet nogle modifikationer på teltet, en af dem, er og få sat vulstbånd på gavlene, det får gavlene til at stå mere stabile.

Billede2
Vulstbånd syet på gavlene.

Og hvordan/hvorfor bliver gavlene så mere stabile? – for at finde svaret skal man kigge lidt på vognens geometri, på billedet herunder skal man bemærke teltskinnen

Billede3
Bemærk teltskinnes retning hvor den følger tagets hældninger både fortil og bagtil.

Når teltet kommer ud over buen, så vil højden jo helt automatisk blive mindre, og man kan derfor let komme ud for, at gavlene kan være vanskelige og få strammet helt op, og kan derfor bevæge sig, men med vulstbåndet syet på gavlene, så er det problem, ikke helt, men meget minimeret.

Lige netop det med geometrien, har også vist sig og være problemet med vores dørmarkise, på vores vogn, buer teltskinnen en lille smule nedad mod bagenden, det gør at der simpelthen ikke er højde nok på, ifølge Isabellas egen beskrivelse, så er dørmarkisen bygget til vognhøjder på 235cm og op til 255cm, vores vogn er 235cm lige før teltskinnen går ned langs med bagenden, det gjorde at dørmarkisens nederste kant lå plant med jorden, det var ikke lige hensigten.

Billede4
Dørmarkisen efter modifikation.

Billede5
Dørmarkisen står flot og som den skal.

Vi målte ud, og fik kortet 12cm af dørmarkisens længde, og så passer den perfekt, nu kan de lodrette stykker komme helt ind til teltet, og der kan komme træk i eleastikstropperne, og den står bare perfekt.
Konklusionen herfra må være, at man bør have 2 højder af dørmarkisen, eller også skal den ikke være så lang, hvis man har en vogn med en højde på de 235cm, så bliver den simpelthen for lang.
Men efter at have fået den modificeret vil vi ikke undvære den, det er rigtig rart når det regner, og især fordi at der på Universal teltet ikke er noget udhæng i gavlene hvor man går ind og ud.

Som det læses, så har vi ikke savnet den ekstra plads som sommerteltet giver, men er der nogle andre ting som vi savner? – en ting måske, vi plejer altid og bruge vores shadow som frontmarkise, eller som sidemarkise på vores Commodore Concept. Men lad os nu se, indtil nu har det ikke været nødvendigt, men mon ikke det bliver til et eksperiment eller 2 inden sommeren er overe.

I sommerteltet bruger man ofte og ligge fronten ned, det har vi også brugt meget, og det gør vi også i Universalen, der er ikke så meget forskel der.
Flere har spurgt til indeklimaet, til det kan vi kun sige, der er ikke nogen forskel, teltet er som alle andre Isabella teltet udstyret med masser af udluftningsmuligheder, også selv om det regner, og selv om teltdugen måske nok er kraftigere og virker mere tæt, så er der ikke nogen problemer med at det er for tæt.

Dette var del 2 – inden længe er det sommerferie, og vi regner da med at skulle tilbringe en del dage i vognen, så må vi se om vi ved længere ophold, kommer til at savne sommerteltet.

Isabella Universal 420 som standtelt - Del 1 | Isabella Universal 420 som standtelt - Del 3