Sommersæsonen er nu slut, og vi har gjort status over vores fastligger sæson, hvor vi gennem hele sæsonen, udelukkende har haft vores Universal 420 på. Så hvordan har det været og ”måtte nøjes” med et noget mindre fortelt end vi er vant til?

Billede1Universal med shadow påmonteret.

Vi kan med det samme sige at vi ikke på noget tidspunkt har fortrudt at vi valgte Universalteltet som standtelt. Teltet har til fulde opfyldt vores krav. Selv med gæster til middag har det ikke givet problemer, men det er helt klart et temperaments spørgsmål.

 

En af de ting som vi er imponeret over, er helt sikkert stabiliteten i teltet, det har stået hele sæsonen, uden at det har været nødvendigt og efterspænde, det er imponerende.

Billede2Universal 420 et klippestabilt telt, der står præcis som da vi satte det op.

Teltet er monteret med Isabellas nyhed for 2015, nemlig T-Rex, vi var spændte på om de var så effektive som både navnet, men også reklamerne gav udtryk for. Og ja det er de! – som sagt så har vi ikke en eneste gang måtte efterspænde stængerne, de har stået som de stod da de blev sat den 1. marts. Normalt så kan de godt glide lidt, når det rusker i teltet. Men selv under sommerens blæsevejr, har de ikke rokket sig ud af stedet.

Billede3T-Rex en herre med bid i

En anden nyhed som også er kommet, er de nye Fix on beslag. Som vi skrev i første del, så kan de være lidt en udfordring hvis man har lidt stive fingre eller måske finger med gigt i, men uanset hvad, så er de rigtig gode, også de holder hvad de lover – vi har før oplevet at fix on beslagene har stået og vippe lidt, på kanten af campingvognen, med de ny fix on, har vi ikke oplevet dette overhovedet. Formen på dem og den bredde trædeflade, gør også at de ligger rigtig godt til siden af vognen.

Billede4Fix on beslaget som godt nok er hård og få på, men sidder rigtig godt.

En af de ting som vi tænkte lidt over, var om vi kunne få vores shadow på fronten, det har vi brugt i mange år, og altid været glade for denne løsning. Universalteltet er ikke direkte designet til den slags, så der måtte selvfølgelig lige fintænkes lidt. Vi har en 4 meter shadow og den passer fint til teltes længde.
På vores Commodore fortelt, har vi verandastænger i udhængsstængerne og sætter på den måde shadow’en fast med click on profiler, en let og enkel måde. På universalteltet er det ikke helt så ligetil, men det kan lade sig gøre og sætte 2 verandastænger fast i de yderste udhængsstænger og den midterste, det giver dog lidt udfordringer, da der sidder 2 støtte stænger i udhænget, men det kan sagtens lade sig gøre, med de før omtalte click profiler, er det let og sætte shadow’en på stængerne og så ellers rejse fronten op som normalt.
Shadow’en kommer på denne måde ind under udhænget, og hvis man vil sidde ude en aften hvor det fx regner, kan man blot sænke fronten lidt, så vandet løber ud til fronten. Og er det fint vejr, så kan man bare rejse fronten på shadow’en, og der er god plads inde under shadow’en.

Billede5Universal 420 med shadow som frontmarkise.

En af de ting som vi fik lavet specielt på teltet, var vulstbånd på gavlene, det har vi været utrolig glade for. På grund af geometrien på vores vogn, dykker den lidt mod forenden, og gør at teltes ene gavl bliver lidt svær og få strammet op, og kan dermed give sig. Men ved at bruge en støttestang midt på gavlen, og click on profiler på vulstbåndet, står det perfekt.
Samlet set må det siges at være imponerende, teltet stod ved nedpakning som ved opsætningen, det har stået i rusk og regn, og alligevel ikke rokket sig. Hvis der da ikke lige kommer andet på bordet, så vil Universal 420 også være vores standtelt i sæson 2016.

Isabella Universal 420 som standtelt - Del 1 | Isabella Universal 420 som standtelt - Del 2