Ventura isabella sunq solsejl

Vi har altid sværget til vores Isabella Shadow, når det skal være let og hurtigt. Men der er dog et par små ting, som vi har savnet. Det som vi har savnet, har vi dog fundet i Ventura Sun Q solsejlet.

Når vi har været på tur, har vi stort set altid benyttet os af Isabella Shadow - både til det ene og andet - du kan se mere om de skøre og skæve ideer og brugsmuligheder med shadow her Sjov med Shadow Men selv om vi har, og stadig er, vilde med shadow, så er der nogle små ting, som vi har savnet. En af tingene er dybden, shadow er 2m i dybden, og hvis det regner meget, eller står meget skråt ind, så kniber det at dybden er stor nok, især hvis man stadig gerne vil sidde ude eller holde nogle ting tørre.

Med Sun Q kommer vi et skridt tættere på det perfekte, nemlig hele 3m i dybden. Det gør at hvis det regner, så kan man med lethed sidde under solsejlet, også hvis solen er hård, så kan man fint komme så langt tilbage, at man kan få skygge. Det kan man selvfølgelig også ved at sætte en netfront foran på shadowen, men det er igen en udbygning på selve solsejlet.

Det næste som vi ofte har savnet, er at kunne lukke den ene ende af, det kan man også med Shadow, men den side der findes til den, er med net og regner det, kombineret med vind, så kommer det ofte ind igennem.

Også dette kan man løse med Ventura Sun Q. 

Ventura Sun Q fås i flere længder (600, 700 , 800  og 900cm), og er beregnet til at gå lodret ned i den ene ende og lige hen langs taget. Vi har valgt en 8 meter. Grunden til at vi har valgt en 8 meters, er at vores kørevogn hvor den skal bruges, er en 510'er, og hvis man regner med at den er ca. 2,4m i højden, så giver det godt 7m og så kan det resterende gå ned i den modsatte ende.

Men hvorfor så egentlig ikke bare vælge fx en Sunshine? - Det er egentlig lige til, fx en Sunshine er bestemt af A målet, det er vi ikke låst af her, og da vi skifter kørevogne, med jævne mellemrum, så er her en fin mellemløsning, hvor vi ikke er afhængig af A målet.

Produktet Sun Q

I vanlig Isabella/Ventura stil, så kommer det hele pænt pakket i poser og tasker. Der medfølger naturligvis alt hvad man skal bruge, Herunder også en fin rumlig telttaske til sejlet og en standard pose til stængerne.Begge dele kan dog med lethed være i telttasken.

Ventura Isabella SunQ solsejl taskeVentura Isabella SunQ solsejl taske

Stængerne leveres med Tectum Pro beslag, og Venturas svar på isafix, Fixus.

Ventura isabella sunq solsejl tectum proStangsættet leveres med Tectum Pro, en god og stabilt forbindelse.

Ventura isabella sunq solsejl laas ventfixVentura Fixus lås

Ventura Sun Q er ikke det billigste solsejl, og derfor kan det også undre lidt, at man på nogle punkter, tilsyneladende vælger og gå på kompromis med ting som bardunerne. De barduner som følger med, er ok stærke og fine til fx et læsejl, til et solsejl som skal kunne holde til den del vind m.m - og prisen taget i betragtning - så burde der medfølge nogle ordentlige barduner.

Ventura isabella sunq solsejl bardunerDe medfølgende barduner lader noget tilbage og ønske sig, her burde der være nogle væsentlige bedre barduner med.

Bortset fra denne lille ting, så virker Sun Q som et godt gedint produkt, som kan holde til lidt af hvert.

Ventura isabella sunq solsejl forstaerkning kovs baandBåndet på fronten af solsejlet hvor støttestængerne sidder igennem kovsehullerne, er meget kraftig og virker som en holdbar løsning.

Ventura isabella sunq solsejl forstaerkning stropPløkstropperne er fornuftig forstærket med trekanter.

Opstillingen

Opsætningen af en Sun Q er der ikke mange ben i, man køre den i teltskinnen, og køre den ned til ca. 12cm over underlaget, i den ende man vil have lukket, og så er det ellers bare og placere støttestængerne i hullerne på fronten (der er i vores huller for ca. hver 30 cm). Og til sidst sætte de 2 fixon beslag i vulsten, og placere de to tagstænger, den ene naturligvis i hjørnet, hvor sejlet går lodret ned. Den anden kan man vælge og sætte i modsatte ende, eller ved en af de andre støttestænger.

Når man vælger en 8 eller 9 meter Sun Q så er der 4 støttestænger, og 2 tagstænger. Mens der til 6 og 7 meter er 3 støttestænger. Skal man være helt nøjeregnede, så burde vi købe en 7 meter, men den måde som vi vil bruge den på, gør at vi valgte en 8 meter. Da vi satte det op første gang, prøvede vi naturligvis med alle 4 støttestænger.

Ventura Isabella SunQ solsejl endelig opstilling 4 staenger

Det viste sig dog at når man stiller det op, som vi gør her, så er 4 stænger simpelthen for meget, det gør at sejlet nærmest er umuligt og stramme op (det vil det naturligvis være hvis man ikke lod det gå ned i snuden som vi gør her). Nå men det der med noget der rynker eller flagre, det dutter bare ikke i vores verden 😊 - så det måtte vi selvfølgelig have rettet. Derfor fjernede vi helt enkelt den ene af de 4 støttestænger, og nøjes med 3. Det gjorde at det kom til at stå meget pænere.

Ventura Isabella SunQ solsejl endelig opstilling

Da vi havde fået solsejlet op, fik vi en ret kraftig regnbyge, og det viste sig, at de 3 stænger fungerede fint, og når man sænker den midterste, så får man regnvandet ud et sted, lige midt for fronten. Det fungerede fint.

En lille detalje som vi lige skal have med her - Når man sætter op, så laver man naturligt et fald fra vogn mod front. Fysikens love vil jo sige, at så vil kanten af solsejlet, hvor pløkstropperne sidder - "dykke" nedad mod fronten, dette undgår man ved at lave en vinkel på sejlet inde ved vognen, og dermed bliver kantbåndet med pløkstropperne lige med underlaget. Så hvis grunden er skæv eller man skal have rettet lidt, så pløkstropperne får nogenlunde lige langt til underlaget, ja så laver man bare vinklen større eller mindre, ganske smart.

Ventura Isabella SunQ solsejl endelig opstilling vinkel bagende ude"Vinklen" set udefra

Ventura Isabella SunQ solsejl endelig opstilling vinkel bagende inde"Vinklen" set indefra.

Ud over dette er der ikke så meget og tage højde for, resten går helt naturligt, da sejlet er syet i en konisk form, så det nærmest automatisk kommer til at passe.

Vores "tilføjelser"

På vores Shadow har vi altid være vant til at have portalstænger mellem støttestængerne, hvilket gør at støttestængerne bliver holdt fra hinanden, især ved blæst og regn syntes vi at det stabilisere rigtig meget. Da vi kendte dette fra før, havde vi taget lidt ekstra stænger med. Vi prøvede som sagt først uden, men vi syntes at det virkede som om at de manglede, vi monterede dem derfor og efter den kraftige regnbyge gav det god mening at have dem monteret.

Ventura Isabella SunQ solsejl portalstaengerHer med portalstænger, hvilket gav en mærkbar stabilitetsændring.

Under den kraftige regnbyge kunne vi konstatere at midten af solsejlet godt kan være lidt udfordret. Der er en vandretliggende tagstang i begge ender, men ikke på midten, hvilket nok burde være standard. Men vi havde ikke lige umiddelbart noget med og dog, vi havde selvfølgelig vores Shadow med, og i denne er der to portalstænger, så disse blev fundet frem. 

Ventura Isabella SunQ solsejl ekstra tagstaengerNu med et par ekstra stænger på midten, blot for at støtte det lange stræk, som kan være udfordret ved fx kraftig regn.

Ventura Isabella SunQ solsejl tektum centerPortalstængerne er blot sat i de huller som der er i Tectum Pro beslaget. På sigt vil vi helt sikkert benytte en egentlig tagstang med en tectum Pro bajonetkobling.

Efter disse små justeringer, så må vi bare sige at det fungere til UG kryds og slange, det står virkeligt stabilt og holdt fint til flere kraftige regnbyger.

Ventura Isabella SunQ solsejl regntest"Regntest" - bestået

En anden lille opfindelse - når man bruger portalstænger, og det blæser lidt, så klappere kovseringene på stængerne, og det kan naturligvis være træls og høre på - Men man har vel altid lidt smådele med i reserve 😉 - så et par Isabella pløkstropper, og vupti, så er det også fikset. 

Ventura SunQ Solsejl ploekstropEt par pløkstropper igennem kovsen og rundt om portalstangen, gør at det ikke står og larmer.

Alsigdigheden er stor, her er det opsat hvor vi har lukket fronten, og lavet skrå vinkel i bag, så aftensolen kunne komme ind.

Ventura Isabella SunQ solsejl lukketfront

Kommer man i tanke om at man vil have det ned i den anden ende, hvis fx vinden vender, så er det meget meget let, af med tagstænger og portalstængerne, løsne bardunerne en efter en, og flytte støttestængerne i hullerne, vi prøve og det tog max 10 minutter. Her med tanke på at vi jo faktisk har flere stænger på end standard, så er det stadig meget let.

Vi er slet ikke i tvivl, dette solsejl er super alsidig og både med den ekstra dybde og muligheden for at lukke den ene ende, eller lukke begge ender halvt, så giver det en masse muligheder.

Ja vi har lavet et par tilføjelser - men det er ene og alene fordi vi også campere i både tidligt forår, sommer og sent efterår, og her kommer disse små tilføjelser til deres ret, både mht. blæst og regn. Vi tror samtidig på at disse ting, er med til at forlænge levetiden på produktet.

Isabella / Ventura SunQ produktside.